Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Αλώνιζε ανενόχλητος ο βομβιστής – “ρεπόρτερ” και στρατολογούσε εξτρεμιστές!

Βρυξέλλες: Αλώνιζε ανενόχλητος ο βομβιστής – “ρεπόρτερ” και στρατολογούσε εξτρεμιστές!

– Απίστευτη προχειρότητα επέδειξαν οι βελγικές αρχές στην υπόθεση του “καμικάζι με το καπέλο” που συνελήφθη για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
– Αναγνωρίστηκε από έναν οδηγό ταξί!
– Ο Φεϊσάλ Σεφού έχει κατηγορηθεί για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού στη χώρα
– Ενώ ήταν στοχοποιημένος από της αρχές, στρατολογούσε κόσμο σε πάρκο δίπλα από κέντρο κράτησης
– Είχε ζητηθεί από τον δήμαρχο των Βρυξελλών η διώξή του, αλλά δεν δόθηκε το “πράσινο φως” από την εισαγγελία
 

 

 

Οι έρευνες για την εξάρθρωση του τζιχαντιστικού δικτύου που ευθύνεται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και το Παρίσι πήρε σήμερα μια νέα τροπή, με την απαγγελία κατηγοριών σε έναν ύποπτο που φέρεται ότι είναι ο “τρίτος άνθρωπος”, ο άνδρας με το λευκό πουκάμισο και το μαύρο καπέλο, που συμμετείχε στην επίθεση στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

Ο Φεϊσάλ Σεφού φέρεται να είναι ο” άνθρωπος με το καπέλο” που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στη συνέχεια διέφυγε.

Ο άνδρας με το λευκό πουκάμισο και το μαύρο καπέλο, που έσπρωχνε ένα καρότσι φορτωμένο με μια αποσκευή, έφτασε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών νωρίς το πρωί της Τρίτης μαζί με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας, τον Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί και τον Ναζίμ Λασραουί. Οι δύο τελευταίοι συνδέονται με τους καμικάζι των παρισινών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο άνδρας αυτός άφησε την αποσκευή του που περιείχε “τον μεγαλυτερο εκρηκτικό μηχανισμό” και έφυγε από τον χώρο. Όμως η βόμβα του δεν εξερράγη.

Ο αυτοαποκαλούμενος δημοσιογράφος, δεν έχει εργαστεί σε κανένα βελγικό μέσο ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον Alpha, ο ίδιος ανέβαζε διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο και ήταν γνωστός στις αρχές ως στρατολόγος ριζοσπαστών.

Σε ένα από τα βίντεο βρίσκεται μπροστά από ένα ανοιχτό κέντρο κράτησης, μέσα στην πόλη των Βρυξελλών, και αυτοί που βρίσκονται μέσα είναι μετά από τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου για απέλαση. Εκεί πήγαινε κάθε μέρα ο Φεϊσάλ Σεφού, ο οποίος σε ένα πάρκο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στρατολογούσε για διάφορες ριζοσπαστικές ομάδες, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν υπό την επιτήρηση των αρχών!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δήμαρχος των Βρυξελλών μετά από συναγερμό της δημοτικής αστυνομίας ζήτησε από τον εισαγγελία να του ασκήσει δίωξη. Η εισαγγελία, παρά το γεγονός ότι ο Σεφού είχε συλληφθεί 2-3 φορές από τη δημοτική αστυνομία, δεν του άσκησε καμία δίωξη, διότι δεν το προέβλεπε ο νόμος!
Μετά από αυτή την εξέλιξη, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2015 ο δήμαρχος με διοικητική απόφαση του απαγόρευσε την είσοδο στο πάρκο. Έκτοτε δεν απασχόλησε, τουλάχιστον δημόσια, τις αστυνομικές αρχές.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του Σεφού, δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά
Ο Σεφού συνελήφθη με άλλα δύο άτομα την Πέμπτη το μεσημέρι, έξω από τα κτίρια της εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Οι εξελίξεις μαρτυρούν, αν μη τι άλλο, πως αρκετοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Μάλιστα, η Εξεταστική Επιτροπή που θα συσταθεί από τη Βουλή θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, καθώς εκτός από διοικητικά ενδέχεται να έγιναν και πολιτικά λάθη. 

Οι αρχές καταζητούν άλλον έναν ύποπτο που κρατούσε ένα σακίδιο και θεάθηκε κοντά στον Χαλίντ Ελ Μπακραουί, ο οποίος ανατινάχθηκε την ίδια ώρα στον σταθμό του Μαλμπέκ. Καταζητούμενος είναι επίσης ένας άλλος Βέλγος, ο Μοχαμέντ Αμπρινί, που πιστεύεται ότι είχε “επιμελητειακό” ρόλο στην οργάνωση.

Για να ρίξουν φως, όπως έχουν υποσχεθεί, στο τρομοκρατικό δίκτυο που φαίνεται ότι ήταν ένα και ενιαίο, οι γαλλικές και οι βελγικές αρχές αναμένουν πολλά από τον Σαλά Αμπντεσλάμ. Ο ύποπτος-κλειδί για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι συνελήφθη στις Βρυξέλλες, μετά από τέσσερις μήνες ανθρωποκυνηγητού, αλλά αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές. Η Γαλλία έχει ζητήσει την έκδοσή του, ένα ενδεχόμενο στο οποίο δεν φέρνει πλέον αντίρρηση ο ίδιος.

Στο μεταξύ, οι αρχές συνεχίζουν το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των θυμάτων. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί οι 24 νεκροί, μεταξύ των οποίων είναι και 11 αλλοδαποί από οκτώ διαφορετικές χώρες.

Τον αναγνώρισε οδηγός ταξί! 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τον Σεφού αναγνώρισε ο οδηγός του ταξί που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο, μαζί με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

 

Όπως μεταδίδει παράλληλα και η Daily Mail, η βελγική εισαγγελία έχει συλλάβει έναν νέο ύποπτο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας τονίζει πως ο Φεϊσάλ Σεφού ήταν ένας από τους έξι ανθρώπους που συνέλαβαν οι βελγικές αρχές, κατά την τεράστια επιχείρηση που έκαναν το βράδυ της Πέμπτης.

Δείτε την φωτογραφία του

 

Επιφυλακτικές οι αρχές

Ο Φεϊσάλ Σεφού είναι το πρώτο άτομο στο οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες κατά τις οποίες 31 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 300 τραυματίστηκαν. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για “τρομοκρατικές δολοφονίες” και “συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας” και τέθηκε σε προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Πάντως, οι βελγικές αρχές τηρούν επιφυλακτική στάση για την συγκεκριμένη είδηση, αφού αναφέρουν πως δεν έχει εξακριβωθεί από την εισαγγελία εάν πρόκειται για το “άτομο με το καπέλο” που βρίσκεται στις εικόνες του συστήματος βιντεοεπιτήρησης του αεροδρομίου των Βρυξελλών δίπλα στους δύο βομβιστές αυτοκτονίας πριν από τις επιθέσεις.

Πρόκειται για μια πιθανότητα που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας“, σημείωσαν πηγές προσκείμενες στην έρευνα. Ο τρίτος αυτός άντρας που άφησε στο αεροδρόμιο τσάντα με εκρηκτικά και στην συνέχεια διέφυγε αναζητείται.

Ένας δεύτερος ύποπτος, ο Ραμπάχ Ν., συνελήφθη χθες στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται σχετικά με σχέδιο επίθεσης που απετράπη στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα. Σε αυτόν επίσης απαγγέλθηκαν κατηγορίες για “συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας”, πρόσθεσε η εισαγγελία.

Οι κατηγορίες για “συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας” απαγγέλθηκαν επίσης σε έναν τρίτο άντρα, τον Αμπουμπακάρ Α., ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έχει άμεση σχέση με τις επιθέσεις, σημείωσε η εισαγγελία.

Διάψευση για την κλοπή της κάρτας εισόδου!

Παράλληλα, οι βέλγικες Αρχές διέψευσαν και ένα δημοσίευμα βελγικής εφημερίδας που αναφερόταν στη δολοφονία ενός ιδιωτικού φρουρού βελγικού πυρηνικού εργοστασίου και στην κλοπή της κάρτας εισόδου του στο εργοστασίο.

Την είδηση μετέδωσε το βελγικό dhnet.be και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Τίποτα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο σχετικά με τις προθέσεις των τζιχαντιστών για μία “πυρηνική” επίθεση, ωστόσο όσο συνεχίζονται παρόμοιες αποκαλύψεις, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην περιφέρεια του Σαρλερουά. Ένας φρουρός ασφαλείας πυροβολήθηκε νωρίς το απόγευμα, με το δημοσίευμα να αναφέρει πως η κάρτα ασφαλείας που κλάπηκε του έδινε πρόσβαση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις!

Άμεσα ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την απενεργοποίηση της συγκεκριμένης κάρτας εισόδου, με τα ερωτήματα για τα κίνητρα της δολοφονίας να είναι αμέτρητα.

Οι βελγικές πάντως διέψευσαν το δημοσίευμα όσον αφορά στην κλοπή της κάρτας εισόδου του στο εργοστασίο. “Η κάρτα δεν εκλάπη” ανέφεραν οι Αρχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε