Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Χθες ήταν ο τρομοκράτης με το καπέλο! – Σήμερα αφέθηκε ελεύθερος!

Βρυξέλλες: Χθες ήταν ο τρομοκράτης με το καπέλο! – Σήμερα αφέθηκε ελεύθερος!

Ο βελγικές αρχές φαίνεται να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο στην αναζήτηση καταζητούμενων ή και υπόπτων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Βελγικά και τα Γαλλικά ΜΜΕ, τα στοιχεία που είχαν οδηγήσει στην σύλληψη του Φαϊζάλ Σεφού, του άνδρα που υποτίθεται ότι ήταν ο τρίτος τρομοκράτης με το καπέλο στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ, δεν ήταν επαρκή και έτσι αφέθηκε σήμερα ελεύθερος!

Οι αρχές έκαναν έρευνα στο σπίτι του αλλά δεν βρέθηκαν ούτε όπλα, ούτε εκρηκτικά.

Νωρίτερα η βελγική αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα με μεγάλη καθυστέρηση βίντεο από την στιγμή που κινούνται οι τρείς τζιχαντιστές στο Ζάβεντεμ λίγα λεπτά πριν τις εκρηξεις. Μάλιστα, εστίασαν στον άνδρα με το καπέλο και ζητούν από τον κόσμο να τους βοηθήσει να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο άνδρα. Με την ανάρτηση αυτού του βίντεο, φάνηκε ότι οι αρχές δεν ήταν σίγουρες ότι αυτός ο άνδρας είναι ο δημοσιογράφος Φαϊζάλ Σεφού.

“Είναι ένα νέο βίντεο που δεν είχε ακόμη μεταδοθεί”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.
Οι αρχές αναθεώρησαν σήμερα προς τα πάνω τον απολογισμό των νεκρών στις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και σε σταθμό του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, ο οποίος ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 35 νεκρούς, από τους οποίους τέσσερις που υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ TWEET ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 

 

Μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι ο Φαϊζάλ Σεφού είναι ο” άνθρωπος με το καπέλο” που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στη συνέχεια διέφυγε. Ο άνδρας με το λευκό πουκάμισο και το μαύρο καπέλο, που έσπρωχνε ένα καρότσι φορτωμένο με μια αποσκευή, έφτασε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών νωρίς το πρωί της Τρίτης μαζί με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας, τον Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί και τον Ναζίμ Λασραουί. Οι δύο τελευταίοι συνδέονται με τους καμικάζι των παρισινών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο άνδρας αυτός άφησε την αποσκευή του που περιείχε “τον μεγαλυτερο εκρηκτικό μηχανισμό” και έφυγε από τον χώρο. Όμως η βόμβα του δεν εξερράγη.

Ο Φαϊζάλ Σαφού, που αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος, δεν έχει εργαστεί σε κανένα βελγικό μέσο ενημέρωσης. Ο ίδιος ανέβαζε διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο και ήταν γνωστός στις αρχές ως στρατολόγος ριζοσπαστών. Σε ένα από τα βίντεο βρίσκεται μπροστά από ένα ανοιχτό κέντρο κράτησης, μέσα στην πόλη των Βρυξελλών, και αυτοί που βρίσκονται μέσα είναι μετά από τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου για απέλαση. Εκεί πήγαινε κάθε μέρα ο Φαϊζάλ Σεφού, ο οποίος σε ένα πάρκο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στρατολογούσε για διάφορες ριζοσπαστικές ομάδες, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν υπό την επιτήρηση των αρχών!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε