Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βυθίστηκε φέρι - Πάνω απο 200 οι νεκροί

Βυθίστηκε φέρι - Πάνω απο 200 οι νεκροί
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.09.2011 | 16:44
Πρώτη δημοσίευση: 10.09.2011 | 11:12

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 325 άνθρωποι, ανάμεσά τους 60 παιδιά, ενώ επιζώντες είναι σοβαρά τραυματισμένοι. Δεκάδες αγνοούνται.

Πάνω από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του οχηματαγωγού στ΄ανοικτά της Τανζανίας, δήλωσε εκπρόσωπος του Ερυθρτού Σταυρού της χώρας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλοί είναι οι αγνοούμενοι καθώς το χωρητικότητας 650 ατόμων οχηματαγωγό ήταν ίσως υπερφορτωμένο. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 325 άνθρωποι, ανάμεσά τους 60 παιδιά, ενώ δεκάδες επιζώντες είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Αγνωστη είναι προς το παρόν η αιτία του ναυαγίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, χθες, του οχηματαγωγού MV Spice Islanders, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο ανάμεσα στο Ουνγκούτζα, το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Ζανζιβάρης στο Πέμπα, ένα άλλο νησί του αρχιπελάγους. Τα θύματα στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες και παιδιά.

Οι ισχυροί άνεμοι, αλλά και η έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού δυσχεραίνουν τις προσπάθειες διάσωσης και περισυλλογής των θυμάτων που άρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας.   Διαδώστε αυτό το άρθρο