Πέμπτη, 9 Μαΐ
20oC Αθήνα

Walking miracle! Η συγκλονιστική ιστορία της Sam που γύρισε από τους νεκρούς [pics]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ FACEBOOK
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ FACEBOOK

Μετά από ένα φριχτό τροχαίο, οι γιατροί είπαν στους γονείς της Sam Hemming να προετοιμαστούν για το χειρότερο. Είχε σπάσει τον λαιμό της και είχε πέσει σε κώμα.

Η 22χρονη φοιτήτρια κέρδισε το παρατσούκλι “walking miracle” καθώς έκανε νόημα με το δάχτυλο του ποδιού της πριν τελικά οι γιατροί την αποσυνδέσουν από το μηχάνημα υποστήριξης ζωής. Ήταν με το αγόρι της όταν τράκαραν στην M6. Από τη σφοδρή σύγκρουση έχασε το αριστερό της αυτό και έσπασαν 4 οστά στον λαιμό της. Έμεινε εγκεφαλικά νεκρή και οι γιατροί δεν πίστευαν πως υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης. Η νεαρή απόφοιτος νομικής όμως αψήφησε τις προβλέψεις και έδωσε μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Μετά το τροχαίο είχε πραγματοποιηθεί αεροδιακομιδή της στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί της έκαναν χειρουργείο για πάνω από 6 ώρες πριν τελικά τη βάλουν σε τεχνητό κώμα. Μετά από 19 μέρες είπαν στους γονείς της να προετοιμαστούν για το χειρότερο και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για να τη βγάλουν από το μηχάνημα υποστήριξης ζωής επειδή ήταν εγκεφαλικά νεκρή.

Η Carol είπε στην 22χρονη κόρη της πως κυριολεκτικά γύρισε από τους νεκρούς”. “Η Sammy θα έπρεπε να είναι ζωντανή. Είχε υποστεί τους χειρότερους τραυματισμούς που θα μπορούσε να έχει υποστεί κάποιος σε τροχαίο. Μαζευτήκαμε στο δωμάτιο για να πούμε αντίο. Γύρισαν το μηχάνημα και ούρλιαξα. Ξαφνικά όμως η Sam κούνησε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της και οι γιατροί την κράτησαν σε τεχνητό κώμα”.

Λίγες ημέρες αργότερα της έκαναν τραχειοτομή και όταν την έβγαλαν από τη μηχάνημα μπορούσε να αναπνεύσει μόνη της. Μόλις 8 εβδομάδες αργότερα ήταν αρκετά καλά για να επιστρέψουν σπίτι τους στο Hereford όπου ζει πλέον με τη μητέρα της Carol και τον πατέρα της Jason.

H Sam, απόφοιτος Νομικής του Bangor University, είχε μπει στο αυτοκίνητο του αγοριού της στον σταθμό Birmingham New Street για να τη γυρίσει σπίτι όταν τράκαραν στις 20 Ιουλίου. Ο 21χρονος φίλος της Tom Curtis γλίτωσε με ελαφρά τραύματα αλλά η Sam έδωσε μάχη για τη ζωή της. Παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς στον εγκέφαλό της, άρχισε να μαθαίνει πως να μιλάει και να περπατά ξανά.

“Συνήθως δίνουν στους ασθενείς 3 προσπάθειες να δουν αν μπορούν να αναπνεύσουν μόνοι τους πριν τους αποσυνδέσουν από το μηχάνημα. Λίγο πριν τη βγάλουν από το μηχάνημα, ένας από τους γιατρούς της παρατήρησε ότι κούνησε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της. Ανταποκρινόταν στη θερμότητα οπότε υπήρχε ακόμα κάποια λειτουργία του εγκεφάλου. Ήταν εκπληκτικό. Πραγματικά γύρισε πίσω από τους νεκρούς. Αν δεν είχε κουνήσει το δάχτυλό της δεν θα ήταν εδώ σήμερα”, σημειώνει η μητέρα της.

“Οι γιατροί είναι σοκαρισμένοι. Η κατάστασή της είναι διαφορετική από τους άλλους ανθρώπους επειδή το τμήμα του εγκεφάλου που δεν χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι εξελίχθηκε στη Sam και μπορεί να μιλήσει και να περπατήσει. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι νευροχειρουργοί είχαν ενθουσιαστεί τόσο πολύ. Είναι πολύ σπάνιο. Η Sam είναι αποφασισμένη να γίνει καλύτερα και θέλει να ασκήσει το επάγγελμά της. Έχει ήδη καταφέρει απίστευτα πράγματα οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύουμε ότι μπορεί να μας εκπλήξει ξανά”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε