Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

WikiLeaks: Θα χάσουν πολλοί τον ύπνο τους το 2013!

WikiLeaks: Θα χάσουν πολλοί τον ύπνο τους το 2013!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.12.2012 | 08:03
Πρώτη δημοσίευση: 21.12.2012 | 08:03

Ένα εκατομμύριο έγγραφα, που θα αφορούν όλες τις χώρες του κόσμου, θα δημοσιεύσει το WikiLeaks μέσα στο 2013 όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας, που έχει βρει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, έκανε την ανακοίνωση βγαίνοντας στο… μπαλκόνι του κτιρίου για να μιλήσει με περίπου 100 θαυμαστές του και δημοσιογράφους.

"Το επόμενο έτος θα είναι επίσης όσο γεμάτο ήταν και το 2012. Το Wikileaks ετοιμάζεται να δημοσιεύσει ένα εκατομμύριο έγγραφα, έγγραφα που αφορούν όλες τις χώρες του κόσμου", δήλωσε ο Ασάνζ.

Ο 41χρονος Αυστραλός ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Ισημερινού, που του έχει χορηγήσει πολιτικό άσυλο, για την "ασφαλή" παραμονή του μέσα στο κτίριο.
"Ενώ η ελευθερία μου είναι περιορισμένη, είμαι ακόμα σε θέση να εργάζομαι και
να επικοινωνώ, σε αντίθεση με τους 232 δημοσιογράφους που βρίσκονται στη φυλακή απόψε", δήλωσε ο Ασανζ στους υποστηρικτές σε μια 15λεπτη ομιλία.

"Πριν από έξι μήνες μπήκα σε αυτό το κτίριο. Έχει γίνει το σπίτι μου, το γραφείο μου και το καταφύγιο μου. Χάρη στη στάση αρχών της κυβέρνησης του Ισημερινού και την υποστήριξη του λαού του, είμαι ασφαλής σε αυτήν την πρεσβεία, αλλά και ασφαλής να μιλήσω από αυτήν την πρεσβεία", είπε.

"Πάντως, η πόρτα είναι ανοιχτή, και η πόρτα ήταν πάντα ανοιχτή, για όποιον επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις καθιερωμένες διαδικασίες για να μιλήσει σε μένα ή να εγγυηθεί την ασφαλή διέλευση μου", τόνισε.

Ο Ασανζ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για "παρέμβαση στην οικονομία" του Ισημερινού και "παρέμβαση" στις προεδρικές εκλογές, το Φεβρουάριο του 2013, στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής.

"Η αληθινή δημοκρατία δεν είναι στο Λευκό Οίκο, η πραγματική δημοκρατία είναι η αντίσταση των ανθρώπων που είναι οπλισμένοι με την αλήθεια ενάντια στα ψέματα, από την πλατεία Ταχρίρ έως στο Λονδίνο", τόνισε και τέλειωσε την ομιλία του υψώνοντας τη γροθιά του στον αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ίδρυμα για την ελευθερία του Τύπου" θα χρηματοδοτήσει το WikiLeaks

Επιδεινώνεται η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ

«Καυτά» μυστικά Ελλήνων πολιτικών – Έτοιμο για "ροζ" αποκαλύψεις το Wikileaks
   Διαδώστε αυτό το άρθρο