Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Wikileaks: Aπό καρκίνο πάσχει ο πρόεδρος της Αλγερίας

Τα έγγραφα αναφέρουν ότι ο καρκίνος βρίσκεται σε ύφεση και ο 73χρονος πρόεδρος μπορεί να ζήσει για αρκετά ακόμη χρόνια.

Η μυστηριώδης ασθένεια από την οποία πάσχει ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα είναι ο καρκίνος και όχι το στομαχικό έλκος, σύμφωνα με αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο WikiLeaks.

Τα διπλωματικά έγγραφα προσθέτουν ότι ο πρόεδρος της Αλγερίας, ο οποίος εξελέγη το 1999 με την υποστήριξη του στρατού είχε ταραγμένες σχέσεις με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

“Ένας γιατρός που γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του προέδρου Μπουτεφλίκα μας είπε πρόσφατα εμπιστευτικά ότι ο πρόεδρος πάσχει από καρκίνο, αλλά ότι βρίσκεται σε ύφεση, επιτρέποντας στον πρόεδρο να εκπληρώσει τα καθήκοντά του. Αν είναι αλήθεια ότι ο καρκίνος του προέδρου Μπουτεφλίκα είναι σε ύφεση αυτό εξηγεί την αυτοπεποίθηση του προέδρου και το ότι δεν φεύγει, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον” έγραψε ο τότε πρεσβευτής Ρόμπερτ Φορντ.

Η υγεία του Μπουτεφλίκα έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης και τους πολίτες της Αλγερίας όταν το 2005 και το 2006 είχε επισκεφτεί κλινική στην Γαλλία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε