Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Wikileaks: Ετοιμοθάνατος ο Ερντογάν, έχει δυο χρόνια ζωής

Wikileaks: Ετοιμοθάνατος ο Ερντογάν, έχει δυο χρόνια ζωής

– Οι αμερικανοί επικαλούνται χειρουργό που συμμετείχε στην επέμβαση του τούρκου πρωθυπουργού
– Η μυστικοπάθεια που επικρατεί εντείνει τις υποψίες
– Ήδη έχουν αφαιρεθεί 20 εκατοστά παχέος εντέρου

«Πολύ σοβαρή» χαρακτηρίζει την κατάσταση της υγείας του Τούρκου πρωθυπουργού η Stratfor και αναφέρει ότι του απομένουν μόλις δυο χρόνια ζωής.

Τα έγγραφα της Stratfor, που αποκαλύπτει το Wikileaks, επικαλούνται ως πηγή για τη συγκεκριμένη πληροφορία χειρούργο που συμμετείχε στην επέμβαση που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός για καρκίνο του παχέος εντέρου.

Οι πληροφορίες για την κατάσταση του Ερντογάν προέρχονται από πληροφοριοδότη που περιγράφεται ως σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού, πρώην εμπειρογνώμονας σε θέματα ενέργειας και η αξιοπιστία της πληροφορίες θεωρείται «πολύ καλή».

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της εταιρίας που έχει χαρακτηριστεί και «σκιώδης CIA», στη δεύτερη επέμβαση που έκανε ο Ερντογάν, τον Φεβρουάριο, του αφαιρέθηκαν 20 εκατοστά παχέος εντέρου.

«Η πρόγνωση δε δείχνει καλή. Ο χειρούργος είπε ότι υπολόγιζαν γι’ αυτόν δυο χρόνια. Πιθανότατα αυτό θα προκαλέσει σημαντικά ρήγματα εντός του AKP (κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης). Ο Γκιούλ δεν έχει υποστήριξη, ο Νταβούτογλου έχει γίνει παρανοϊκός καθώς πιστεύει ότι οι υπόλοιποι προσπαθούν να τον υπονομεύσουν», αναφέρει το έγγραφο της Stratfor και αποκαλύπτει επίσης ανταγωνισμό του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τον πληροφοριοδότη.

Στο μήνυμα της, η χειρίστρια της Stratfor αναφέρει ότι ο Ερντογάν εμπιστεύεται μόνο τον αναπληρωτή του, Αλί Μπαμπατζάν και τον υπουργό Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ. Αυτό που απασχολεί την τουρκική ηγεσία αλλά είναι η αντίδραση των ΗΠΑ. «Θα προσπαθήσουν να στηρίξουν το στρατό όπως στο παρελθόν; Φαίνεται ότι ο Στρατός δε θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι συμβαίνει με τον Ερντογάν; – Δεύτερη εγχείρηση σε σχεδόν δυο μήνες

Τι συμβαίνει με την υγεία του Ερντογάν;

Ερντογάν: “Όχι δεν έχω καρκίνο”

Ισχυρή έκρηξη με έναν τραυματία κοντά στο γραφείο του Ερντογάν

Τρόμος στην Κωνσταντινούπολη – Ισχυρή έκρηξη κοντά στα γραφεία του κόμματος του Ερντογάν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε