Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Wikileaks: Οι Σουηδοί θα ανακρίνουν τον Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Όλα δείχνουν ότι το αδιέξοδο στην υπόθεση του συνιδρυτή των wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ θα αρθεί. Ο Ισημερινός φαίνεται ότι έκανε αποδεκτό το αίτημα της Σουηδίας να ανακριθεί στην πρεσβεία του στο Λονδίνο ο Ασάνζ.

Η Σουηδία έκανε το σχετικό επίσημο αίτημα τον περασμένο Ιούνιο, τέσσερα χρόνια απ’ όταν ο Ισημερινός, στην πρεσβεία του οποίου στο Λονδίνο είχε βρει καταφύγιο ο Ασάνζ, είχε προτείνει στις σουηδικές αρχές να τον ανακρίνουν εντός της πρεσβείας.

Ο Ασάνζ μένει στην πρεσβεία του Ισημερινού από το 2012 μετά την έκδοση εντάλματος από τη Σουηδία για απόπειρα βιασμού. Ωστόσο αυτό που φοβάται κυρίως είναι η δίωξή του στις ΗΠΑ για τις διαρροές μέσω Wikileaks.
Ο συνιδρητής των Wikileaks πάντως αρνείται και οποιαδήποτε κατηγορία για απόπειρα βιασμού που του αποδίδεται από τους Σουηδούς.

Η πλευρά του Τζούλιαν Ασάνζ συνδέει άμεσα τις κατηγορίες των Σουηδών με τη δίωξή του από τις ΗΠΑ. Ουσιαστικά ο συνιδρητής των Wikileaks φοβάται την έκδοσή του στις ΗΠΑ από τη Σουηδία και θεωρεί βέβαιη την καταδίκη του στην Αμερική. Έτσι από το 2012 έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού που του παρέχει άσυλο.
 

Πηγή RT

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε