Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Wikileaks: Πρωταθλήτρια στη βιομηχανική κατασκοπεία η Γαλλία

Wikileaks: Πρωταθλήτρια στη βιομηχανική κατασκοπεία η Γαλλία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.01.2011 | 16:00
Πρώτη δημοσίευση: 04.01.2011 | 16:00

Ούτε η Κίνα με τη Ρωσία δεν... πιάνουν τη Γαλλία στη βιομηχανική κατασκοπεία σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του Wikileaks.

"Η γαλλική κατασκοπεία είναι τόσο εκτεταμένη που οι ζημίες που προκαλεί για τη γερμανική οικονομία, στο σύνολό τους είναι σημαντικότερες από τις ζημίες που προκαλούν η Κίνα και η Ρωσία", σύμφωνα με το περιεχόμενο τηλεγραφήματος της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο που δεν φέρει ημερομηνία και το οποίο δημοσιεύεται στη νορβηγική εφημερίδας Aftenposten.

Η Aftenposten, η οποία έχει στην κατοχή της από τον Δεκέμβριο το σύνολο των 250.000 διπλωματικών τηλεγραφημάτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο WikiLeaks, αναδημοσιεύει τις δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο γενικός διευθυντής γερμανικού ομίλου.

"Η Γαλλία είναι η αυτοκρατορία του Κακού σε ό,τι αφορά την κλοπή τεχνολογίας και η Γερμανία το γνωρίζει", δήλωσε τον Οκτώβριο 2009 ο Μπέρι Σμούτνι, γενικός διευθυντής της γερμανικής OHB Technology που δραστηριοποιείται στον τομέα των δορυφόρων.

Η OHB Technology έγινε γνωστή στο κοινό τον Ιανουάριο 2010 όταν εξασφάλισε, εις βάρος της Astrium, θυγατρικής της EADS συμβόλαιο για την κατασκευή δορυφόρων για το πρόγραμμα πλοήγησης Galileo, του μελλοντικού ευρωπαϊκού GPS.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από τον WikiLeaks, η Γερμανία προσπαθεί να αναπτύξει, με τη βοήθεια των ΗΠΑ, το δικό της πρόγραμμα οπτικής παρακολούθησης (HiROS), παρά τις αντιρρήσεις της Γαλλίας, η οποία είναι ηγείται των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων στον τομέα αυτόν με τους γαλλικούς δορυφόρους Helios.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook