Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

«Χάλασε» ο κόσμος; «Θα ψήφιζα Ομπάμα» είπε η κόρη του Κάστρο!

«Χάλασε» ο κόσμος; «Θα ψήφιζα Ομπάμα» είπε η κόρη του Κάστρο!

Κι όμως, η φράση «αν ήμουν Αμερικανίδα θα ψήφιζα τον Μπαράκ Ομπάμα» βγήκε από τα χείλη της κόρης του προέδρου της Κούβας και ανηψιας του ιστορικού της ηγέτη.

Και γιατί θα τον ψήφιζε; Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ταχθεί (προεκλογικά γαρ…) υπέρ των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων και της χαλάρωσης της απαγόρευσης των ταξιδιών των Κουβανών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μαριέλα Κάστρο είναι σεξολόγος και εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια αγωνίζεται υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στην Κούβα. Βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο για να συμμετάσχει σε διάσκεψη με θέμα την ομοφυλοφιλία στη Λατινική Αμερική.

“Πιστεύω πως είναι ειλικρινής…πως είναι κάτι του πραγματικά το πιστεύει”, τόνισε η ίδια αναφερόμενη στον πρόεδρο Ομπάμα και στους γάμους των ομοφυλόφιλων.
“Αν ήμουν Αμερικανίδα πολίτης θα τον ψήφιζα”, επισήμανε και πρόσθεσε πως είναι κρίμα “μια μικρή ομάδα εγκληματιών να εμποδίζει την αναθέρμανση των σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Αβάνα”.

Η χορήγηση άδειας εισόδου στη Μαριέλα Κάστρο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων, με τον Μιτ Ρόμνεϊ να ανεβάζει τους τόνους λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να “καλωσορίζουμε στη χώρα την κόρη ενός δικτάτορα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Έπεσε” και η Κούβα…

Ο Φιντέλ Κάστρο θα δει τον Πάπα

«Ψυχρός ο Ομπάμα» αποκαλύπτει πρώην σύντροφός του

Ομπάμα: “Θέλω να παντρεύονται τα gay ζευγάρια”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε