Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Χαμό στο twitter προκάλεσε η προαναγγελία Ρόμνει για τη δημόσια τηλεόραση

Χαμό στο twitter προκάλεσε η προαναγγελία Ρόμνει για τη δημόσια τηλεόραση

Γέλια και κλάματα προκάλεσε στο Twitter o υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ όταν απείλησε να διακόψει την επιχορήγηση της δημόσιας τηλεόρασης PBS στην οποία προβάλλεται η διάσημη παιδική εκπομπή “Σέσαμι Στριτ”.

“Θα σταματήσω την επιχορήγηση του PBS”, του δικτύου των δημόσιων καναλιών, δήλωσε ο Ρόμνεϊ. “Αγαπώ το PBS. Λατρεύω τον Μπιγκ Μπερντ (την μαριονέτα-πουλί) όπως κι εσείς. Όμως δεν θα συνεχίσω να δαπανώ χρήματα για να δανείζομαι στη συνέχεια ώστε να πληρώνω κι άλλα”, τόνισε κατά τη διάρκεια το debate με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Οι δηλώσεις του Ρόμνεϊ προκάλεσαν. . . τσουνάμι σχολίων στο Twitter όπου πολλοί δεν έχασαν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν εκ μέρους των ευγενικών, αστείων και παράξενων μαριονετών που διασκεδάζουν τα παιδιά εδώ και σαράντα χρόνια. Μέσα σε λίγα λεπτά δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός με την ονομασία “Απολύστε τον Μπιγκ Μπερντ” (FireBigBird) ενώ το σύνθημα “Στηρίζω το Μεγάλο Πουλί” κυριάρχησε παντού.

“Αν ο Ρόμνεϊ είχε μεγαλώσει μαζί μου δεν θα μπέρδευε τους αριθμούς”, διαβεβαίωσε ο @BigBird ενώ ένας άλλος διεκδικητής του ρόλου, ο επονομαζόμενος @BigBirdRomney διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί “ο Μιτ Ρόμνεϊ τον απέλυσε”.

Η εκπομπή προβάλλεται στις ΗΠΑ από το 1969 και έχει φανατικούς οπαδούς σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Περιλαμβάνει σκετσάκια με μαριονέτες του Τζιμ Χένσον σε συνδυασμό με σύντομα εκπαιδευτικά βίντεο για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Διαβάστε

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες στο αμερικανικό ντιμπέιτ – ΦΩΤΟ

«Γκρινιάρης» ο Ομπάμα, «μαχητικός» ο Ρόμνεϊ – Ο απολογισμός του debate

Ο πρώτος γύρος στον Ρόμνεϊ – Δείτε τι έγινε στο πρώτο debate των ΗΠΑ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε