Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Xαμός στο Facebook για την επίθεση στον Πάπα

Η 25χρονη που επιτέθηκε στον Πάπα

Άμεσα δημιουργήθηκε φαν κλαμπ για την 25χρονη που επιτέθηκε στον Ποντίφικα την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ένα φαν κλαμπ της νεαρής γυναίκας που επιτέθηκε εναντίον του πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στην αρχή της λειτουργίας του μεσονυκτίου στο Βατικανό συστάθηκε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, προκαλώντας την αγανάκτηση μελών της ιταλικής πλειοψηφίας.

Η ιστοσελίδα “Σουζάνα Μαγιόλο φανς κλαμπ”, από το όνομα της 25χρονης προφανώς διαταραγμένης Ιταλοελβετίδας, η οποία πήδηξε την Πέμπτη (χθες) πάνω από τα φράγματα ασφαλείας για να πέσει πάνω στον πάπα και να τον ρίξει στο έδαφος προτού ακινητοποιηθεί από τους σωματοφύλακες, μετρούσε περισσότερα από 150 μέλη προς το τέλος του απογεύματος της Παρασκευής.

Τα σχόλια είναι γενικά ειρωνικά: ένας της απονέμει “χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το άλμα μετ΄εμποδίων”. Ένας άλλος δηλώνει πως “είχε στο χέρι ένα αγαλματίδιο του Αγίου Πέτρου και ήταν έτοιμη για την επίθεση”, αναφορά στην επίθεση, της οποίας υπήρξε θύμα ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις 13 Δεκεμβρίου στο Μιλάνο με μία αναπαραγωγή του καθεδρικού της πόλης.

Αμέσως μετά την επίθεση εναντίον του Μπερλουσκόνι, μία σελίδα του Facebook είχε αποκαλέσει “σύγχρονο ήρωα” το δράστη, τον Μάσιμο Ταρτάλια, ενώ άλλοι είχαν λάβει θέση υπέρ του πρωθυπουργού. Η νέα πρωτοβουλία επικρίθηκε έντονα από πολιτικούς αξιωματούχους. Ο Τζιανφράνκο Ροτόντι, υπουργός για την Υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος”, έκανε λόγο για “ανοησία” και “δειλία” που πρέπει να “καταδικαστούν και να σταματήσουν”. 

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΙΛΒΙΟ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε σήμερα πως πρέπει “πραγματικά να σταματήσει αυτή η κατασκευή ψεμάτων, εξτρεμισμού ακόμη και μίσους”, σχολιάζοντας την επίθεση εναντίον του πάπα, σε μια τηλεφωνική συνομιλία με το τηλεοπτικό κανάλι TG1.

“Αρχίζω ήδη να αισθάνομαι καλύτερα: είμαι πιο αισθητός και σήμερα άρχισα να τρώω στερεά τροφή”, δήλωσε εξάλλου ο Καβαλιέρε, θύμα κι ο ίδιος μιας επίθεσης, στις 13 Δεκεμβρίου στο Μιλάνο. Κτυπημένος από ένα αντικείμενο που αναπαριστά τον καθεδρικό ναό της πόλης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένη τη μύτη και δύο δόντια.

Ο Μπερλουσκόνι εκτίμησε πως μπορεί να επαναλάβει τις πολιτικές δραστηριότητές του μετά τη γιορτή της Μπεφάνα (των Επιφανίων), στις 7 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία επαναλαβάνονται οι πολιτικές δραστηριότητες στην Ιταλία.

Διαβάστε το ρεπορτάζ για την επίθεση στον Πάπα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε