Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Χαμπάρι” δεν πήρε η Μέρκελ από τις Ιταλικές εκλογές

Χαμπάρι” δεν πήρε η Μέρκελ από τις Ιταλικές εκλογές

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ά. Μέρκελ εκτίμησε πως οι Ιταλοί στις εκλογές δεν αποδοκίμασαν την πολιτική λιτότητας και τους κάλεσε μάλιστα να ακολουθήσουν το οικονομικό μοντέλο της Τουρκίας.

Έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των ιταλών πολιτικών να πάρουν τώρα τις σωστές αποφάσεις και να αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το οριακό αποτέλεσμα της κάλπης, έκανε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής της ομάδας και σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το dpa, η Α. Μέρκελ εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξη ότι «η Ιταλία θα βρει το δρόμο της».

Απέρριψε πάντως τις εκτιμήσεις ότι η εκλογική συμπεριφορά των Ιταλών συνιστά μεταξύ άλλων αντίδραση στην πολιτική λιτότητας του Μάριο Μόντι, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι μια συνετή πολιτική περικοπών είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη.

Υγιή δημοσιονομικά και ανάπτυξη είναι απλώς οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, φέρεται να είπε η γερμανίδα καγκελάριος, επικαλούμενη στο σημείο αυτό το παράδειγμα της Τουρκίας την οποία επισκέφτηκε το τελευταίο διήμερο.
Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία κατάφερε μέσα από μια σωστή οικονομική πολιτική και τις ιδιωτικοποιήσεις να μειώσει σημαντικά το χρέος της και παράλληλα να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, φέρεται να σχολίασε η καγκελάριος.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε