Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Χάνει έδαφος η Μέρκελ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Χάνει έδαφος η Μέρκελ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται να χάνει όλο και περισσότερο έδαφος.

Ειδικότερα, ελαφρά υποχώρηση των δημοσκοπικών ποσοστών των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU), αλλά διατήρηση σαφούς υπεροχής, καταγράφει και η δεύτερη έρευνα κοινής γνώμης που δημοσιεύεται μετά τις εκλογές στην Κάτω Σαξονία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, την οποία διενήργησε το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού RTL, το CDU χάνει δύο ποσοστιαίες μονάδες από την περασμένη εβδομάδα και πέφτει στο 40%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κερδίζουν το ίδιο ποσοστό και φθάνουν το 25%.

Οι Πράσινοι ανεβαίνουν μια μονάδα και βρίσκονται στο 15%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) δεν καταφέρνουν να κεφαλαιοποιήσουν την επιτυχία τους στην Κάτω Σαξονία και παραμένουν στο 4%, κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή (5%). Το κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke) μένει σταθερό στο 8% και οι Πειρατές πέφτουν ακόμη μια μονάδα στο 3%.

Ο επικεφαλής του Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ, αναλύοντας τα ευρήματα της έρευνας, υποστηρίζει ότι το FDP δεν καταφέρνει να κερδίσει δυνάμεις, διότι η εκλογική του βάση δεν διευρύνεται, ενώ αποδίδει το εντυπωσιακό 9.9% που πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κάτω Σαξονία σε μετακίνηση ψηφοφόρων από το CDU.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: Έχουμε ευθύνη για τα εγκλήματα των ναζί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε