Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Χάνει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών ο Ομπάμα

ΦΩΤΟ REUTERS

Η ανησυχία για την ανεργία αυξάνεται και οι πολίτες αποδοκιμάζουν τις πολιτικές του Μπαράκ Ομπάμα δείχνει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ανησυχεί εξαιρετικά για το θέμα της ανεργίας στην χώρα, ενώ το 67% εξέφρασε την ανησυχία του για τις κυβερνητικές δαπάνες.

Το ποσοστό της αποδοκιμασίας του Αμερικανού προέδρου έφτασε στο 52%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά από την ημέρα της εκλογής του το ποσοστό επιδοκιμασίας του. Μόνο το 45% των ερωτηθέντων απάντησε ότι επιδοκιμάζει την απόδοση του προέδρου.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ανάμεσα στα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τους Αμερικανούς είναι ο χρηματτοπιστωτικός τομέας (88%), το έλλειμμα του προϋπολογισμού (87%), η αξία του δολαρίου (85%) και οι φόροι (84%).

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες βλέπουν την Ουάσιγκτον ως δυσλειτουργική, ενώ κατηγορούν για αυτό τους Ρεπουμπλικανούς. Σχεδόν το 78% συμφωνεί ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι πια αποτελεσματική. Ακόμη, το 36% εξ αυτών σημειώνει ότι το φταίξιμο είναι των Ρεπουμπλικανών, ενώ το 28% επιρρίπτει την ευθύνη αυτή στους Δημοκρατικούς.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές του Νοεμβρίου, το 45% απάντησε ότι σχεδιάζει να ψηφίσει τον Δημοκρατικό υποψήφιο της περιοχής του, ενώ το 43% δήλωσε ότι θα προτιμήσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε