Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χάος από νέες πλημμύρες στην Αυστραλία (VIDEO)

Χάος από νέες πλημμύρες στην Αυστραλία (VIDEO)

Ο εφιάλτης επιστρέφει στο Κουίνσλαντ και το Μπρισμπέιν. Η νότια Αυστραλία «πνίγεται» ξανά από τις καταρρακτώδεις βροχές, όπως και πριν από ένα χρόνο.

Η νεροποντή και οι θυελλώδεις άνεμοι των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει χάος και τεράστιες καταστροφές, ένα χρόνο μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και η κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα.

Στο Κουίνσλαντ και ειδικά στο Μπρίσμπεϊν και το Γκολντ Κοστ, οι βροχές προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και έκλεισαν πολλοί αυτοκινητόδρομοι.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και άλλοι προειδοποιήθηκαν για εκκένωση κατοικημένων περιοχών. Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να αποφεύγουν απρογραμμάτιστα ταξίδια και να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους κάτω από τα δέντρα και ηλεκτροφόρα καλώδια.

Καταιγίδα έπληξε και το Ντάργουιν με αποτέλεσμα να σημειωθεί διακοπή ρεύματος, να πλημμυρίσει και το αεροδρόμιο της πόλης και να ακυρωθούν πτήσεις.

Σύμφωνα με μετεωρολόγους, τις επόμενες μέρες οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες, ανάλογες με εκείνες του περασμένου Ιανουαρίου.

Τότε στη ζώνη των πλημμυρών βρέθηκαν 22 πόλεις και δεκάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Η ολική ζημία υπολογίζεται σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια και οι επιπτώσεις είναι ακόμα αισθητές στην Αυστραλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυστραλία-πλημμύρες: Η πλέον δαπανηρή φυσική καταστροφή που έχει πλήξει τη χώρα

 

Χαοτική η κατάσταση στην Αυστραλία – Πλημμύρισε ολόκληρος ο νότος

Μεγάλες οι καταστροφές στην Αυστραλία – Φταίει και η άναρχη δόμηση

Αυστραλία: Συγκλονιστικές ιστορίες – Πως τα ορμητικά νερά χώρισαν για πάντα οικογένειες!

Μπλακ άουτ στo Μπρισμπέιν – Συνεχίζεται το “χερσαίο τσουνάμι”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε