Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Χάος και δυο νεκροί από την κακοκαιρία στη Γερμανία – Μπαράζ τροχαίων στη Βουλγαρία

ΦΩΤΟ REUTERS

Δυο νεκρούς άφησε πίσω του το νέο κύμα χιονοπτώσεων που έπληξε τη Γερμανία. Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Βαυαρία, όταν ο οδηγός ενός πούλμαν έχασε τον έλεγχο του οχήματός εξαιτίας του χιονιού στον δρόμο, παρασύροντας τους.

Σε αρκετές περιοχές όπως το Σλέσβιγκ- Χόλσταϊν, ένα τμήμα της Κάτω Σαξονίας, της Ρηνανίας- Παλατινάτου, καθώς και στην πόλη του Αμβούργου, τα σχολεία έμειναν κλειστά λόγω του χιονιού.

Πολλά τμήματα των εθνικών οδών έκλεισαν στα ανατολικά της χώρας, ενώ αρκετά αεροδρόμια όπως της Στρουτγάρδης, ετοιμάζονται να ανακοινώσουν καθυστερήσεις στις πτήσεις. Ωστόσο, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λειτουργεί κανονικά.

Σημειώνεται ότι από το τέλος του Νοεμβρίου, ολόκληρη η Γερμανία έχει σχεδόν καλυφθεί από χιόνι.

Προβλήματα και… τρακαρίσματα στη Βουλγαρία

Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά 284 τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν σε διάστημα μόλις μίας ημέρας, στη Σόφια, λόγω του πυκνού χιονιού και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πόλη.

Από τα 284 τροχαία ατυχήματα, τα εννέα είναι σοβαρά και εννέα άτομα φέρουν ελαφρά τραύματα.
Ουρές χιλιομέτρων και ταλαιπωρία για όσους δεν... τράκαραν! - ΦΩΤΟ REUTERS
Αν και η κυκλοφορία στους οδικούς άξονες επιτρέπεται, η Υπηρεσία Οδοποιίας της Βουλγαρίας και η Τροχαία συνιστούν στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στα σημεία που υποδεικνύει η Τροχαία.

Στο μεταξύ, φορτηγά αυτοκίνητα “εγκλωβίστηκαν” σε ορεινή περιοχή, όταν νταλίκα, με τουρκικές πινακίδες, “δίπλωσε” και έπρεπε να απομακρυνθεί από το οδόστρωμα.

Στη νοτιοανατολική Βουλγαρία η κυκλοφορία των οχημάτων και των φορτηγών γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε