Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χάος και πάλι στην Τυνησία

REUTERS
Αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα κι έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν περίπου 200 συγκεντρωμένους που έβαλαν φωτιά σε αστυνομικό τμήμα.
Η τυνησιακή αστυνομία πυροβόλησε προειδοποιητικά στον αέρα και χρησιμοποίησε δακρυγόνα σήμερα για να διαλύσει μια ομάδα περίπου 200 ανθρώπων που έβαλαν φωτιά σε αστυνομικό τμήμα σε προάστιο της πρωτεύουσας.
 
Οι ταραχές ξέσπασαν στη συνοικία Ιντιλάκα, στο δυτικό τμήμα της Τύνιδας. Ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς μετέδωσε ότι ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πραγματοποιεί υπερπτήσεις στην περιοχή.
 
Πολλοί από τους ανθρώπους που συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς ήταν γενειοφόροι, ένδειξη ότι ήταν ισλαμιστές. Είπαν ότι διαμαρτύρονταν για ένα επεισόδιο που σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα σε ένα τέμενος στο κέντρο της πόλης για να διαλύσουν συγκέντρωση.
 
Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους φώναζαν «Αλλάχου Άκμπαρ», «Επιτεθήκατε στο Ισλάμ» και «Δεν φοβόμαστε την αστυνομία σας!».
 
Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στη λαϊκή εξέγερση που ανέτρεψε τον αυταρχικό ηγέτη της χώρας Ζιν αλ Αμπιντίν Μπεν Άλι τον Ιανουάριο, εξέλιξη που συντάραξε τον αραβικό κόσμο και ενέπνευσε ξεσηκωμούς στην Αίγυπτο και αλλού.
 
Έκτοτε η μεταβατική κυβέρνηση, που δηλώνει ότι παραμένει δεσμευμένη στην αποκαθήλωση του καταπιεστικού καθεστώτος του Μπεν Άλι, ήρε την απαγόρευση που είχε επιβληθεί στα ισλαμιστικά κόμματα κι έχει απελευθερώσει εκατοντάδες οπαδούς τους από τις φυλακές.
 
Όμως η επαναδραστηριοποίηση των ισλαμιστών προκαλεί φόβους σε απλούς πολίτες όσο και στην αντιπολίτευση, που θεωρούν πως αποκτούν υπερβολικά μεγάλη ισχύ και ενδέχεται να θέσουν υπό αμφισβήτηση τον κοσμικό χαρακτήρα του τυνησιακού κράτους.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε