Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χάος σε φυλακή! Ανέλαβαν οι κρατούμενοι – Selfies με τα κλειδιά των φρουρών [pics]

Χάος σε φυλακή! Ανέλαβαν οι κρατούμενοι – Selfies με τα κλειδιά των φρουρών [pics]

Η τρίτη μεγαλύτερη φυλακή στη Βρετανία βρίσκεται υπό την κυριαρχία των κρατούμενων. Οι φυλακισμένοι στη φυλακή Winson Green, στο Μπέρμιγχαμ, άρπαξαν τα κλειδιά απειλώντας έναν φρουρό με σύριγγα.

Οι κρατούμενοι πήραν τον έλεγχο της πτέρυγάς τους και έχουν ήδη καταλάβει δύο ακόμα πτέρυγες και τμήμα του προαύλιου χώρου όπου αθλούνται. Οι φυλακισμένοι, ορισμένοι από τους οποίους φορούν στολές αξιωματικών, μεταδίδουν τα όσα συμβαίνουν ανεβάζοντας και φωτογραφίες στα social media.

Άρχισαν να εξεγείρονται επειδή δεν είχαν τηλεοράσεις και το γυμναστήριο ήταν κλειστό. “Οι φρουροί έχασαν εντελώς τον έλεγχο. Η κεραία χάλασε και δεν μπορούσαμε να δούμε τηλεόραση εδώ και μέρες”. Μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στη φυλακή, πάνω από 1.000 κρατούμενοι έχουν κλειδωθεί. Οι G4S αξιωματικοί λέγεται ότι απειλήθηκαν, ενώ δύο έχουν τραυματιστεί. Ο ένας νοσηλεύεται με σπασμένο χέρι και ο άλλος με τραυματισμό στο κεφάλι. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για έναν άσχημα τραυματισμένο φυλακισμένο που έχει κοπεί στον λαιμό.

“Έχω υπάρξει και σε άλλες εξεγέρσεις αλλά αυτή είναι κατά πολύ η χειρότερη που έχω συναντήσει”, δήλωσε φυλακισμένος. “Ακυρώνουν το γυμναστήριο συνέχεια, το νερό στο μπάνιο είναι κρύο, το φαγητό είναι χάλια, δεν υπάρχει ποτέ θέρμανση και δεν παίρνουμε ποτέ τα mail έγκαιρα. Αρκετά ανεχθήκαμε”. “Είναι επικίνδυνο μέρος αυτή τη στιγμή. Κυκλοφορούν με μαχαίρια και η G4S δεν έχουν τον έλεγχο”, σχολίασε άλλος κρατούμενος.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα εν μέσω πληροφοριών πως το δωμάτιο πλυντηρίων έχει πάρει φωτιά και οι υπολογιστές χρησιμοποιούνται ως βλήματα. Άνθρωποι που περιμένουν να επισκεφθούν συγγενείς τους ή περιμένουν την απελευθέρωσή τους λένε ότι ακούνε τους συναγερμούς που προέρχονται από 4 πτέρυγες.

Πηγή:

Dailymail

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε