Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 12 Αθήνα Αναλυτικά

Χάος στα αεροδρόμια της Αυστραλίας και μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Χάος στα αεροδρόμια της Αυστραλίας και μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.07.2011 | 11:24
Πρώτη δημοσίευση: 03.07.2011 | 11:22

Εκτιμάται ότι 35.000 επιβάτες θα επηρεαστούν από την απόφαση της CASA, μια κίνηση που έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό.

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Αυστραλίας καθώς η απόφαση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας (CASA) να απαγορεύσει τις πτήσεις της Tiger Airways για τουλάχιστον μία βδομάδα, συμπίπτει με τις σχολικές διακοπές, δημιουργώντας άγχος και ταλαιπωρία στους επιβάτες, αφήνοντάς τους απομονωμένους στα αεροδρόμια.

Εκτιμάται ότι 35.000 επιβάτες θα επηρεαστούν από την απόφαση της CASA, μια κίνηση που έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό καθώς οι περισσότεροι από τους επιβάτες έφταναν στο αεροδρόμιο για να πληροφορηθούν μόνο ότι η πτήση τους δεν θα πραγματοποιηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η CASA αναβάλλει τη λειτουργία μιας αεροπορικής εταιρείας στην Αυστραλία.

Ο εκπρόσωπος της CASA Πίτερ Γκίμπσον, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι ο ρυθμιστής ασφαλείας αποφάσισε την απαγόρευση πτήσεων της Tiger γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούσε να αγνοήσει τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας της εταιρείας. Πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται ότι αυτό επηρεάζει τα σχέδια διακοπών κάποιων επιβατών, αλλά η ασφάλεια προέχει. "Όπως καταλαβαίνετε, όταν συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών, δεν μπορούσαμε να πούμε απλώς ότι είναι 'σχολικές διακοπές' και να το προσπεράσουμε. Έπρεπε να δράσουμε επειγόντως", είπε.

Παρά την αρχική απόφαση της CASA, οι μηχανικοί αεροσκαφών πιστεύουν ότι η απαγόρευση θα ισχύσει πολύ παραπάνω από μια βδομάδα. Ο γραμματέας της ομοσπονδίας του αντίστοιχου συνδικάτου είπε ότι θα πάρει αρκετό χρόνο μέχρι η εταιρεία να λειτουργήσει κανονικά. "Έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους για να πείσουν τον τεχνικό ασφαλείας ότι τα αεροσκάφη τους θα είναι σε θέση να πετάξουν χωρίς προβλήματα", πρόσθεσε.

Η εταιρεία ακόμα και πριν την απόφαση της CASA είχε τα προβλήματά της με απώλειες ύψους $6.7 εκατομμύριων τον προηγούμενο χρόνο, βάζοντας κάποιους αναλυτές σε σκέψεις κατά πόσο συμφέρει να συνεχίζει να λειτουργεί στην Αυστραλία καθώς η εταιρεία απολαμβάνει πλήρους ευημερίας στην ασιατική αγορά.

Σύμφωνα με τα περυσινά στοιχεία, η εταιρεία θα χάσει $4.2 εκατομμύρια για κάθε εβδομάδα μη λειτουργίας. Η τυχόν απόσυρση της Tiger θα αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό στην αυστραλιανή αγορά φτηνών εισιτηρίων καθώς η Virgin αλλάζει πρόσωπο, από Virgin Blue σε Virgin Australia.

Άλλά ο γενικός διευθυντής της Tiger Τόνι Ντέιβις παρέμεινε αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι "η Tiger θα μείνει στην αυστραλιανή αγορά. Η ασφάλεια για μας είναι προτεραιότητα και αποτελεί βάση της λειτουργίας της Tiger ανά πάσα στιγμή. Η πλήρης λειτουργία και η επίλυση της παρούσας κατάστασης το συντομότερο δυνατόν, παραμένει πλήρης δέσμευσή μας"   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook