Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Χάος στα γαλλικά αεροδρόμια – Ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις

ΦΩΤΟ REUTERS

Η απεργία των γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, που διαμαρτύρονται κατά ενός σχεδίου συγχώνευσης των

υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας έξι ευρωπαϊκών χωρών, προκάλεσε την ακύρωση πολλών πτήσεων στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, καθώς στα αεροδρόμια της Μασαλίας και της Μπορντό, αλλά και το κλείσιμο των αεροδρομίων Πο και Μετς-Νανσί, σύμφωνα με πληροφορίες από την πολιτική αεροπορία.

    Τα προβλήματα στις αερομεταφορές αναμένεται να συνεχιστούν ως την Πέμπτη, καθώς η απεργία αναμένεται να λήξει γύρω στις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας).

    Η γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας (DGAG) ανακοίνωσε ότι στην περιοχή του Παρισιού ακυρώθηκε το 50% των πτήσεων από και προς το Ορλί και το 10% από και προς το Ρουασί.

    Ακυρώσεις σημειώθηκαν στα αεροδρόμια της Μασαλίας, της Μπορντό, της Νάντης, της Λυόν και της Νίκαιας, ενώ τα αεροδρόμια του Ντινάρ, του Πο, του Μετς-Νανσί, του Λα Ροσέλ και του Μπιαρίτς έκλεισαν σήμερα το πρωί.

    Σύμφωνα με την DGAG το 30% των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχει στην απεργία, ενώ το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Γαλλίας, το CGT, εκτιμά ότι η συμμετοχή φτάνει το 50%.

    Τα εργατικά συνδικάτα κήρυξαν απεργία, την τρίτη από την αρχή του 2010, αντιδρώντας στο σχέδιο συγχώνευσης της υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Γαλλίας με τις υπηρεσίες της Γερμανίας, της Ελβετίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε