Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χάος στη Συρία: Όχλος επιτέθηκε κατά πρεσβειών!

Στις φλόγες πάλι η Βόρεια Αφρική με επίκεντρο τη Συρία, όπου όχλος επιτέθηκε στις πρεσβείες της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, αλλά και στα προξενεία της Τουρκίας και της Γαλίας.

Οι υποστηρικτές του προέδρου της χώρας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ξεχύθηκαν στους δρόμους και προκάλεσαν μεγάλη καταστροφή στις δύο πρεσβείες, αφού Σ. Αραβία και Κατάρ ψήφισαν υπέρ της εξόδου της Συρίας από τον Αραβικό Σύνδεσμο, καθώς το αίμα αμάχων αντιφρονούντων ρέει άφθονο.

Σήμερα η Τουρκία αποφάσισε να απομακρύνει τις οικογένειες των μελών του διπλωματικού προσωπικού της στη χώρα, στην οποία ωστόσο θα παραμείνει το διπλωματικό προσωπικό, μετέδωσε το CNN.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, περίπου 1.000 άτομα επιτέθηκαν χθες το βράδυ με πέτρες και μπουκάλια στην τουρκική πρεσβεία στη Δαμασκό, πριν επέμβει η αστυνομία για να τους διαλύσει.

Από την πλευρά της η Συρία ζήτησε έκτακτη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου.”Η Συρία ζητεί την έκτακτη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου για την αντιμετώπιση της κρίσης και των αρνητικών συνεπειών της στην αραβική ενότητα”, τονίζεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ωστόσο ο Αραβικός Σύνδεσμος “μελετά τη σύσταση ενός μηχανισμού για την προστασία των πολιτών στη Συρία”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του παναραβικού οργανισμού Ναμπίλ αλ-Αράμπι στη διάρκεια επίσκεψής του στην Τρίπολη της Λιβύης.

“Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα ο Αραβικός Σύνδεσμος είναι να συστήσει ένα μηχανισμό για την προστασία των σύρων πολιτών”, τόνισε ο αλ-Αράμπι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής του λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουσταφά Αμπντελτζαλίλ.

Καλώντας εκ νέου το συριακό καθεστώς να εφαρμόσει το αραβικό σχέδιο, ο αλ-Αράμπι υπενθύμισε τα μέτρα που ενέκρινε ο Αραβικός Σύνδεσμος για την κρίση στη Λιβύη, τα οποία χαρακτήρισε “ιστορική καμπή”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε