Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Χάος στη Συρία – Πάνω από 473 νεκροί στις διαδηλώσεις μέχρι τώρα

Χάος στη Συρία – Πάνω από 473 νεκροί στις διαδηλώσεις μέχρι τώρα

Μεταξύ αυτών βρίσκονται 360 άμαχοι και 113 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία.

Συνολικά 473 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις στη Συρία από την αρχή του Ραμαζανιού την 1η Αυγούστου, το οποίο ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούν επιχειρήσεις στην επαρχία Χομς, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Ο απολογισμός των νεκρών κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού ανέρχεται σε 473. Μεταξύ αυτών βρίσκονται 360 άμαχοι και 113 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 25 άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, 14 γυναίκες και 28 άτομα που πέθαναν ενώ κρατούνταν ή από τα βασανιστήρια που υπέστησαν, η πλειοψηφία τους στην επαρχία Χομς, προσθέτει η μη κυβερνητική οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Η επαρχία Χομς αποτέλεσε και σήμερα το επίκεντρο επιχειρήσεων των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού. Αυτές εξαπέλυσαν επίθεση στην περιοχή του Χουλέ, το οποίο απέχει 20 χιλιόμετρα από την πόλη Χομς, κατά την οποία συνέλαβαν 16 ανθρώπους, προσέθεσε το Παρατηρητήριο.

Στο ίδιο μέρος, οι αρχές παρέδωσαν τη Δευτέρα στις οικογένειές τους τις σορούς 13 ανθρώπων που είχαν απαχθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας στις αρχές του Αυγούστου, προκαλώντας την οργή των κατοίκων, σημείωσε το Παρατηρητήριο.

Την ίδια στιγμή οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού (LCC), οργάνωση που εμψυχώνει τις διαδηλώσεις στη Συρία, ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πυρπόλησαν στο Χουλέ τα σπίτια δύο ανδρών και απείλησαν να συλλάβουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους αν δεν παραδοθούν.

Επίθεση εξαπέλυσαν οι δυνάμεις ασφαλείας και στο χωριό Άκραμπ, όπου πυρπόλησαν ένα σπίτι και πραγματοποίησαν έρευνες και συλλήψεις, τρομοκρατώντας τους κατοίκους, προσέθεσαν οι LCC.

Εξάλλου στην επαρχία Χάμα, στην κεντρική Συρία, ο Μουστάφα Ρόστομ, φυσιογνωμία της αντιπολίτευσης, συνελήφθη τη νύχτα στο σπίτι του στην περιοχή Σαλαμίεχ από τις υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού, σύμφωνα με τις LCC. Στον Ρόστομ, η κατάσταση της υγείας του οποίου δεν είναι σταθερή, δεν επετράπη να πάρει μαζί του τα φάρμακά του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε