Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Χάος στην Αλβανία – Επεισόδια παντού με αφορμή τις δημοτικές εκλογές

Αποκλεισμένοι εθνικοί δρόμοι και επεισόδια στα Τίρανα και πολλές άλλες πόλεις συνθέτουν το σκηνικό της βίας που συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στην Αλβανία. Ένας αστυνομικός τραυματίας.

 

Χιλιάδες άτομα παραμένουν και την Πέμπτη έξω από το εκλογοδικείο, όπου η Επιτροπή μετρά τις ψήφους που… έπεσαν «κατά λάθος» στις κάλπες! Η αντιπολίτευση επιμένει ότι οι ψήφοι είναι άκυροι, ενώ ο Σάλι Μπέρισα υποστηρίζει πως καμία ψήφος του λαού δεν πρέπει να πάει χαμένη και δεν πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν το λάθος εκείνων που έριξαν λάθος ψήφο σε λάθος κάλπη.

Νομικοί της χώρας τονίζουν πως εφόσον η ψήφος βρίσκεται σε λάθος κάλπη, δε μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη.

Οι πολίτες φαίνονται αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν αν δεν σταματήσουν την καταμέτρηση των ψήφων, με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα να καλεί τον κόσμο να ξεσηκωθεί, λέγοντας πως «πρέπει να σταματήσει η σκλαβιά και η βία».

Εκτός από τα Τίρανα, επεισόδια σημειώθηκαν και στη πόλη Φιερι, ενώ οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί ακόμη και στην πόλη Καβαϊε, όπου εκλέγεται ο Σαλί Μπερίσα! Την Πέμπτη, μάλιστα, επικράτησε χάος όταν ο κόσμος έκλεισε τους εθνικούς δρόμους και φώναζαν συνθήματα κατά του Αλβανού πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επεισόδια στην Αλβανία – Βουλευτές της αντιπολίτευσης σκαρφάλωσαν στα κεφάλια των αστυνομικών!

 

Όλοι… κέρδισαν στην Αλβανία – Κρίσιμο το αποτέλεσμα για το μέλλον της Κυβέρνησης Μπερίσα

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε