Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χαριστική βολή από την Γερμανία στο ευρώ ;

Χαριστική βολή από την Γερμανία στο ευρώ ;
(ΦΩΤΟ REUTERS)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.06.2010 | 10:19
Πρώτη δημοσίευση: 08.06.2010 | 10:19

Δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel αναφέρει ότι...

το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας σκέφτεται να μπλοκάρει τη συμμετοχή της Γερμανίας στο ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης, απαγορεύοντας τουλάχιστον προσωρινά στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δώσει εγγυήσεις για τα δάνεια ύφους 148 δισ. ευρώ.

 

Η εξέλιξη αυτή προκλήθηκε από την προσφυγή στο Δικαστήριο του Peter Gauweiler, που είναι στέλεχος του κόμματος της Μέρκελ.

 

Το Spiegel έχει στην κατοχή του μάλιστα ένα γράμμα του Προέδρου του Συνταγματικού Δικαστηρίου, του Andreas Vosskuhle, προς την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, όλες τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη γερμανική Bundesbank, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Σύμφωνα με το περιοδικό, η γερμανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της προς το δικαστήριο προειδοποιεί πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στο να επιτραπεί στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να κηρύξουν πτώχευση. Ακόμη τονίζει πως το πακέτο διάσωσης «δεν είναι μία νομικά δεσμευτική συμφωνία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αλλά απλά μία πολιτική δέσμευση πρόθεσης».

 

Τέλος, όπως τονίζει το Spiegel εκτός της μήνυσης του Gauweiller, έχουν γίνει άλλες τρεις παρόμοιες καταγγελίες κατά του πακέτου διάσωσης και άλλη μία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

 

 

    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook