Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

«Χαστούκι» Λε Πεν στον Μελανσόν!

«Χαστούκι» Λε Πεν στον Μελανσόν!

Μπορεί οι Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ να βρίσκονται ένα γύρο πριν από την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η Μαρίν Λε Πεν, όμως, έκανε και πάλι αίσθηση!

Το Εθνικό Μέτωπο κέρδισε την εκλογική μάχη στην πόλη Ενάν-Μπομόν του γαλλικού βορρά, αφήνοντας έξω από τον δεύτερο γύρο τον υποψήφιο της Αριστεράς Ζαν Λιν Μελανσόν!

Η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου κατέλαβε την πρώτη θέση με ποσοστό μεγαλύτερο από 42% των ψήφων αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών και εκτός δεύτερου γύρου τον αρχηγό του Αριστερού Μετώπου.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών στον γαλλικό βορρά χαρακτηρίζεται ηχηρό πολιτικό ράπισμα για τον ηγέτη της γαλλικής αριστεράς Μελανσόν, ο οποίος είχε «παίξει τα πάντα» ώστε το κόμμα του να κερδίσει την έδρα σε αυτό τον πρώην κομμουνιστικό προμαχώνα, όπου όμως τα τελευταία χρόνια καταγράφει σημαντική άνοδο το FN.

Στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις την έδρα αναμένεται να κερδίσει ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάρωσαν στις εκλογές οι Σοσιαλιστές του Ολάντ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε