Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Χαστούκι" σε ΝΑΤΟϊκό διοικητή

`Χαστούκι` σε ΝΑΤΟϊκό διοικητή
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.10.2009 | 19:51
Πρώτη δημοσίευση: 31.10.2009 | 19:51

Παραβίασε τις στρατιωτικές διαδικασίες ο Γερμανός διοικητής που διέταξε την αεροπορική επιδρομή στο Αφγανιστάν...

...τον περασμένο Σεπτέμβρη, καταλήγει η έρευνα του ΝΑΤΟ. 

Από την αεροπορική επίθεση της 4ης Σεπτεμβρίου σε δύο βυτιοφόρα, σκοτώθηκαν 69 Ταλιμπάν και τουλάχιστον 30 άμαχοι, όπως είχε δηλώσει η αφγανική κυβέρνηση. Οι γερμανικές αρχές άσκησαν πίεση στο ΝΑΤΟ για να μην υπάρξει απερίφραστη καταδίκη του συνταγματάρχη Γκέοργκ Κλάιν, αναφέρει το ειδησεογραφικό εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel.

Την περασμένη εβδομάδα, ο γενικός επιθεωρητής του γερμανικού στρατού δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η έρευνα του ΝΑΤΟ, τα αποτελέσματα της οποίας είναι εμπιστευτικά, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι Γερμανοί στρατιώτες ενήργησαν σωστά σε μια δύσκολη περίσταση. «Η έρευνα παραμένει υπό αναθεώρηση και κανένα άλλο σχόλιο δεν μπορεί να γίνει αυτή την ώρα» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας, απαντώντας σε ερώτηση για το δημοσίευμα του Spiegel.

Η επίθεση, την οποία εξαπέλυσε ένα μαχητικό αεριωθούμενο F-15 των ΗΠΑ, κσταδικάστηκε από πολλούς Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών. Σύμφωνα με το τελευταίο δημοσίευμα, ο συνταγματάρχης Κλάιν παρέβη την καθιερωμένη διαδικασία επιχειρήσεων, διατάζοντας αεροπορική υποστήριξη στο έδαφος με το δικαιολογητικό ότι οι στρατιώτες του βρίσκονταν σε επαφή με τον εχθρό, αν και στην πραγματικότητα οι διεθνείς δυνάμεις δεν βρίσκονταν καθόλου κοντά στα βυτιοφόρα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο