Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χειροπέδες σε 9 καρδιολόγους για πειράματα σε ασθενείς

Χειροπέδες σε 9 καρδιολόγους για πειράματα σε ασθενείς
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.11.2012 | 18:37
Πρώτη δημοσίευση: 09.11.2012 | 18:36

Εννιά ιταλοί καρδιολόγοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι μετέτρεψαν ασθενείς σε "πειραματόζωα"

Στην σύλληψη εννέα καρδιολόγων που ζούσαν στις πόλεις Πάρμα και Μόντενα της βόρειας Ιταλίας προχώρησαν οι καραμπινιέροι, με την κατηγορία ότι πραγματοποιούσαν πειράματα χωρίς άδεια και χωρίς να ενημερώνουν τους ασθενείς για να ελέγξουν την καλή λειτουργία νέων διαγνωστικών μηχανημάτων.

«Οι γιατροί ουσιαστικά χρησιμοποίησαν τους ασθενείς ως πειραματόζωα εν αγνοία τους», μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Μόντενα, δωροδοκούνταν από τις εταιρίες που παράγουν συγκεκριμένα λόγω διαγνωστικά μηχανήματα μέσω μη κερδοσκοπικών εταιριών που λειτουργούσαν σαν «βιτρίνες».

«Οι εξετάσεις παρουσίασαν προβλήματα, αφού κάποια από τα μηχανήματα αποδείχθηκαν ελαττωματικά, αλλά οι ασθενείς δεν το έμαθαν ποτέ», μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση.

Oι γιατροί χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα των πειραμάτων αυτών για δημοσιεύσεις που βελτίωσαν την φήμη τους στην επιστημονική κοινότητα και διευκόλυναν την σταδιοδρομία τους.

Οι εισαγγελείς και οι καραμπινιέροι της Μόντενα άρχισαν έρευνα όταν έλαβαν δυο καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι παράνομες αυτές ιατρικές εξετάσεις μπορεί να συνέβαλαν και στον θάνατο δυο ασθενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: νοσοκόμοι ερωτοτροπούν μεταξύ τους και κακοποιούν ασθενή σε κώμα   Διαδώστε αυτό το άρθρο