Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χίλαρι Κλίντον: Ανήμπορη και στη μάχη και στην ήττα!

Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Από άλλον περιμέναμε να μην παραδεχτεί την ήττα του από αλλού μας… ήρθε. Η Χίλαρι Κλίντον απέδειξε περίτρανα ένα πράγμα: δεν ξέρει να χάνει. Και σε μια πρωτοφανή κίνηση, την οποία περιμέναμε από τον Ντόναλντ Τραμπ, αρνήθηκε όχι μόνο να παραδεχτεί την ήττα της αλλά δεν εμφανίστηκε καν στους οπαδούς της που την περίμεναν με δάκρυα στα μάτια επί ώρες!

Ανήμπορη στη μάχη (η εικόνα της να παραπατάει και να περπατά υποβασταζόμενη από τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον είναι πολύ νωπή ακόμα) ανήμπορη και στην ήττα. Η Χίλαρι Κλίντον δεν έχει μάθει να χάνει. Όταν το 2008 έχασε τις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών από τον Μπαράκ Ομπάμα «ανταμείφθηκε» με τη θέση της υπουργού Εξωτερικών. Αυτή τη φορά, δεν υπήρχε δώρο. Και η Χίλαρι έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο.

Και κυρίως έβγαλε ξανά «νικητή» τον Τραμπ. Γιατί με την άρνησή της να παραδεχτεί δημόσια την ήττα της, επιβεβαίωσε τα όσα της έλεγε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Πέρα απ’ όλα αυτά, όμως, η Κλίντον έκανε κάτι ακόμα χειρότερο. Δεν είχε την ευθιξία να κοιτάξει στα μάτια τον κόσμο που τη στήριξε μέχρι τέλους, που με δάκρυα στα μάτια επί ώρες ολόκληρες την περίμενε στο προεκλογικό της κέντρο. Αντί να πάει εκεί (δεν μπορεί λόγω της υγείας της ίσως;) έστειλε τον επικεφαλής της προεκλογικής της εκστρατείας, τον Τζον Ποντέστα.

Τον έστειλε να “πουλήσει φούμαρα” στον κόσμο. Να τους πει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως η Χίλαρι δεν θα παραδεχτεί την ήττα της μέχρι να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Αν αυτό δεν είναι υπεκφυγή, τι είναι;

Είναι ντροπή για τη γυναίκα που ήθελε να γράψει ιστορία και να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. Γιατί αποδείχθηκε λίγη για την εμπιστοσύνη που της έδειξαν και δεν έβγαλε απλά τον Τραμπ πρόεδρο. Τον έβγαλε και αληθινό.

Και η εικόνα των υποστηρικτών της να φεύγουν διπλά απογοητευμένοι από το προεκλογικό της κέντρο, είναι η εικόνα των εκλογών. Μέχρι να ανέβει ο Τραμπ στη σκηνή. Τουλάχιστο αυτός δείχνει πως μπορεί να αντέξει το χειροκρότημα…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε