Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Χίλαρι προς Καντάφι: “Ξέρεις πολύ καλά τι να κάνεις”

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, τόνισε ακόμα, ότι ο Καντάφι ” πρέπει να πάρει μια απόφαση για την αποχώρησή του από την εξουσία και για την αναχώρησή του από τη Λιβύη “

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναφερόμενη στην επιστολή του Μουαμάρ Καντάφι, στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης ” γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει “.

Απαντώντας ουσιαστικά στα σημεία της επιστολής που είχε αποστείλει νωρίτερα ο Μουαμάρ Καντάφι στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, η κ.Κλίντον, επέμεινε στη θέση, ότι θα πρέπει το καθεστώς της Λιβύης να τηρήσει την κατάπαυση του πυρός που ζητά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και να αποσύρει τις στρατιωτικές του δυνάμεις από τις πόλεις που έχει καταλάβει το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει.

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει από τον Μουάμαρ Καντάφι πράξεις και όχι λόγια, σε απάντηση του μηνύματος του Λίβυου ηγέτη μετά την απόσυρση των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών από τη Λιβύη.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξε μια επιστολή, προφανώς δεν είναι η πρώτη”, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνει ενώ ταξίδευε με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, που μετέφερε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στη Φιλαδέλφεια, για μια σύνοδο με θέμα την οικονομία.

Χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενο του μηνύματος, ο κ. Κάρνει υπενθύμισε ότι ο Ομπάμα έλεγε εδώ και εβδομάδες ότι μια εκεχειρία στη Λιβύη θα εξαρτηθεί από “πράξεις και όχι λόγια, αλλά και από τον τερματισμό της βίας” .

“Τα λόγια δεν είναι το ίδιο πράγμα με τις πράξεις”, τόνισε ο εκπρόσωπος, του Λευκού Οίκου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε