Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χιλή: Επικοινώνησαν για πρώτη φορά με τους συγγενείς τους!

Οι μεταλλωρύχοι χαιρετούν τους συγγενείς τους μέσω βιντεοκάμερα. ΦΩΤΟ REUTERS
27 μέρες έχουν περάσει που είναι θαμμένοι στα έγκατα της γης. Για πρώτη φορά μίλησαν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα ξεσπώντας σε λυγμούς και κλάματα….

Οι 33 παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι, που για 27 ημέρες βρίσκονται παγιδευμένοι σε βάθος 700 μ., στις στοές ορυχείου στη Χιλή, συνομίλησαν για πρώτη φορά απ’ ευθείας με τις οικογένειές τους στην επιφάνεια με ραδιοτηλέφωνο, μέσα σε κλίμα συγκίνησης.
 
Οι οικογένειες των παγιδευμένων, ένα πρόσωπο ανά μεταλλωρύχο, έχουν δικαίωμα να μιλήσουν για ένα λεπτό με τους αγαπημένους τους στην άλλη άκρη της γραμμής, που περιμένουν να απεγκλωβιστούν χάρις σε μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει τρεις με τέσσερις μήνες.
 
Οι συγγενείς των μεταλλωρύχων, μέσω της Τζέσικα Κορτές, συζύγου του Βίκτορ Σαμόρα, τόνισαν κατόπιν πως έχουν «ανάμικτα συναισθήματα». «Ήταν μία σύντομη, όμορφη, συνομιλία, όπως αυτές που έχουμε ανάγκη για να καθησυχάσουμε», τόνισε.
 
«Το ν’ ακούω τη φωνή του ήταν μία ανακούφιση για την ψυχή μου», τόνισε η Τζέσικα Τσίγιε, έπειτα από την συνομιλία της με τον σύζυγό της Ντάριο, ενώ η Αντενόρ Μπάριος, δήλωσε μετά την επαφή με τον άνδρα της Κάρλος: «τον βρήκα πολύ δυνατό και πλήρως αποφασισμένο. Μία δυνατή και καθαρή φωνή, συγκινήθηκα», τόνισε.
 
Είναι η πρώτη φορά που οι συγγενείς των μεταλλωρύχων είχαν άμεση επαφή μαζί τους, έπειτα από την καθίζηση που τους παγίδευσε στις στοές στις 5 Αυγούστου. Μετά τον εντοπισμό τους, έπειτα από έρευνες 17 ημερών μετά το συμβάν, οι μεταλλωρύχοι είχαν καταφέρει έως χθες να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο με γραπτά μηνύματα και με εικόνες καταγεγραμμένες από βιντεοκάμερες.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε