Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Χίλια άτομα εναντίον του Πούτιν

Περίπου 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στη Μόσχα για να στηρίξουν μια νέα συμμαχία, αντίπαλο του Κρεμλίνου, από την οποία θα προκύψει ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Τέσσερις φιλελεύθεροι πολιτικοί της αντιπολίτευσης ζήτησαν από το συγκεντρωμένο πλήθος να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας νέας πρόκλησης απέναντι στο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν και στο κόμμα του τόσο στις κοινοβουλευτικές όσο και στις προεδρικές εκλογές του 2012.

“Είμαστε υπέρ της διεξαγωγής ελεύθερων εκλογών για μια Ρωσία χωρίς ανομία και διαφθορά”, δήλωσε ο Μιχαήλ Κασιάνοφ, που ήταν πρωθυπουργός στην πρώτη προεδρική θητεία του Πούτιν από το 2000-2004. Ο Κασιάνοφ μαζί με το γνωστό επικριτή του Πούτιν Μπόρις Νεμτσόφ και άλλους δύο φιλελεύθερους πολιτικούς προσπαθούν να ενώσουν το σύνολο της αντιπολίτευσης απέναντι στον Πούττιν.

Ο Πούτιν έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είτε θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος ή θα υποστηρίξει και πάλι τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ που τον είχε υπό την προστασία του στις εκλογές του 2008.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε