Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χιλιάδες Ρώσοι διαδηλώνουν κατά του Πούτιν

Χιλιάδες Ρώσοι διαδηλώνουν κατά του Πούτιν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.09.2012 | 15:14
Πρώτη δημοσίευση: 15.09.2012 | 15:13

Φωνάζοντας συνθήματα όπως "Η Ρωσία χωρίς τον Πούτιν", διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Μόσχα.

Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία διαμαρτυρίας από την κεντρική πλατεία Πούσκιν και θα ακολουθήσουν μια διαδρομή που θα έχει ως κατάληξη το Κρεμλίνο. Η σημερινή αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη πορεία διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης τους τελευταίους τρεις μήνες και χαρακτηρίζεται ως μια κρίσιμη δοκιμασία για την ικανότητα της αντιπολίτευσης να αμφισβητήσει αποτελεσματικά την εξουσία του ρώσου προέδρου.

Κάποιοι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με το σύνθημα "Ο Πούτιν είναι ένα παράσιτο", ενώ άλλοι φορούσαν μπλουζάκια με συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης των τριών μελών του συγκροτήματος Pussy Riot.

Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές μειονότητα που δεν απολαμβάνει ευρεία στήριξη στη χώρα αυτή με πληθυσμό μεγαλύτερο των 40 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Πούτιν υποστηρίζουν ότι η επιστροφή του στην προεδρία ύστερα από τέσσερα χρόνια στην πρωθυπουργία συνιστά μια αντιδημοκρατική ένδειξη καθώς κυβερνά την χώρα ήδη 12 χρόνια. Η αντιπολίτευση επιχειρεί να ενώσει διάφορες ομάδες--περιλαμβανομένων εθνικιστών, αριστερών και φιλελεύθερων μεσοαστών--κάτω από έναν ηγέτη, χωρίς ωστόσο να διαθέτει σαφές πρόγραμμα πέραν της κοινής επιθυμίας της να απομακρύνει από την εξουσία τον 59χρονο επικεφαλής του Κρεμλίνου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο