Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Μπαχρέιν

Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Μπαχρέιν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.02.2011 | 00:04
Πρώτη δημοσίευση: 27.02.2011 | 23:53

Στους δρόμους κατέβηκαν οι πολίτες του Μπαχρέιν ζητώντας την πτώση του καθεστώτος.

Χιλιάδες πολίτες του Μπαχρέιν διαδήλωσαν στη Μανάμα με αίτημα την πτώση του καθεστώτος της σουνιτικής δυναστείας των Αλ-Χαλίφα, ενώ η σιιτική ομάδα του κοινοβουλίου επιβεβαίωσε την αποχώρησή της, την επομένη της ανακοίνωσης ενός υπουργικού ανασχηματισμού το οποίο η αντιπολίτευση έκρινε ως ανεπαρκή.

Ξεκινώντας από την πλατεία του Μαργαριταριούοι διαδηλωτές πορεύθηκαν σε έναν από τους κύριους άξονες της πρωτεύουσας. "Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος", έγραφε ένα μεγάλο πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές οι οποίοι φώναζαν ρυθμικά το ίδιο σύνθημα.

Παραιτήθηκαν οι βουλευτές του σιιτικού κόμματος Wefaq

Εν τω μεταξύ, οι 18 βουλευτές του κόμματος Wefaq ανακοίνωσαν την παραίτησή τους έπειτα από τις βιαιότητες που σημάδεψαν τις πρώτες ημέρες των λαϊκών διαδηλώσεων στη Μανάμα, απαιτώντας να τερματιστεί το μοναρχικό καθεστώς των Αλ Χαλίφα.

Σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι επιβεβαίωσαν την απόφασή τους, με μία επιστολή στις αρχές του κοινοβουλίου, έπειτα από το θάνατο επτά διαδηλωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν από την αστυνομία.

"Δεν αποτελούμε πια μέρος αυτής της Συνέλευσης, η οποία δεν διαμαρτυρήθηκε γι΄αυτές τις σφαγές", αναφέρουν οι βουλευτές στην επιστολή παραίτησής τους.

Η απόφαση αυτή θα πρέπει να επικυρωθεί από τα υπόλοιπα μέλη του κοινοβουλίου των 40 εδρών. Αν γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να διεξαχθούν αναπληρωματικές εκλογές μέσα σε δύο μήνες. Αν το κοινοβούλιο δεν αποδεχθεί τις παραιτήσεις, θα συνεχίσει να λειτουργεί με μόνο 22 βουλευτές.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο