Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χιλιάδες κατσίκες πασμίνα χάθηκαν από τις σφοδρές χιονοπτώσεις

Χιλιάδες κατσίκες πασμίνα χάθηκαν από τις σφοδρές χιονοπτώσεις

 Χιλιάδες κατσίκες πασμίνα ενδέχεται να χάθηκαν λόγω των πρόσφατων σφοδρών χιονοπτώσεων στις περιοχές των νομάδων κτηνοτρόφων του Τσανγκτάνγκ, στην ορεινή περιοχή Λαντάκ, στα σύνορα της Ινδίας με την Κίνα, όπως ανέφεραν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Στην περιοχή αυτή παράγεται το καλύτερης ποιότητας κασμίρι στην Ινδία, το οποίο εξάγεται και χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο.

“Δεν έχουμε καμία πληροφορία από πολλές περιοχές. Πολλά σημεία παραμένουν αποκλεισμένα από τα χιόνια. Δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας” με τους νομάδες κτηνοτρόφους, δήλωσε ο Τσέρινγκ Σάμπελ, πρώην βουλευτής της περιοχής. “Από το 1962 είχαμε να δούμε τέτοια χιονόπτωση στην περιοχή. Έχει επηρεάσει έντονα το νομαδικό τρόπο ζωής και τα κοπάδια μας. Οι κατσίκες πασμίνα, οι οποίες ζευγαρώνουν πριν ξεκινήσει ο χειμώνας, χάθηκαν. Ενδέχεται να παρουσιαστεί έλλειψη μαλλιού φέτος”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Σάμπερ τουλάχιστον 10.000 ζώα πέθαναν εξαιτίας του πολικού ψύχους και της έλλειψης ζωοτροφών. Οι τοπικές αρχές ενέκριναν τη διανομή 100.000 κιλών ζωοτροφών που όμως, λόγω του χιονιού, δεν έφτασαν ποτέ στις αποκλεισμένες περιοχές,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλλιστεία για… τράγους και κριάρια στον Έβρο
 

Πρόεδρος Ryanair: “Δεχόμαστε να μας πληρώσουν οι έλληνες ακόμα και σε κατσίκες!”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε