Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χιλιάδες στους δρόμους της Μαδρίτης για την Παιδεία

Χιλιάδες στους δρόμους της Μαδρίτης για την Παιδεία
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 15.09.2011 | 00:23
Πρώτη δημοσίευση: 15.09.2011 | 00:16

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και στην Ισπανία με ελλείψεις, περικοπές και απεργίες...

Γονείς, καθηγητές και μαθητές διαδήλωσαν για να διαμαρτυρηθούν για τη μείωση των δαπανών για την παιδεία.

Πολλοί διαδηλωτές φορούσαν πράσινα μπλουζάκια με το σύνθημα "Δημόσια εκπαίδευση για όλους", ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν "Όχι στις περικοπές δαπανών! Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις!" και "Η εκπαίδευση δεν είναι δαπάνη, είναι επένδυση".

Εκτιμάται ότι οι περικοπές φτάνουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτελούν μέρος του προγράμματος της ισπανικής κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος της χώρας.

Η πορεία προς το υπουργείο Παιδείας συνέπεσε με την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Οι ισπανικές επαρχίες έχουν μεγάλη αυτονομία στο θέμα της εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση της επαρχίας της Μαδρίτης ζήτησε από τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εργάζονται δύο επιπλέον ώρες εβδομαδιαίως ώστε να μειωθούν οι δαπάνες για τους αναπληρωτές.


Τα συνδικάτα των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν προκηρύξει δύο ημέρες απεργίας για τα σχολεία της πρωτεύουσας για τις 20 και τις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη συλλαλητήριο.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS


Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο