Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Χιόνια μέσα στην Αιώνια Πόλη

Χιόνια μέσα στην Αιώνια Πόλη

Κύμα σφοδρής κακοκαιρία πλήττει από χθες την Ιταλία, ενώ από σήμερα νωρίς το πρωί, άρχισε να χιονίζει στην Αιώνια Πόλη.

Το Κολοσσαίο και το κυριότερα μνημεία της Ρώμης, έχουν σκεπασθεί από ένα ελαφρύ στρώμα χιονιού. Στο κέντρο της πόλης η κυκλοφορία των οχημάτων είναι ακόμη δυνατή, αλλά σε απόκεντρες συνοικίες αρχίζουν να παρουσιάζονται προβλήματα. 

Από χθες, με απόφαση του δημάρχου Τζάνι Αλεμάνο, μεταφέρθηκαν εκατοντάδες κούτες με αλάτι στους κύριους σταθμούς του μετρό, για να μπορέσουν, έτσι, να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της χιονόπτωσης και να μην σταματήσει η κυκλοφορία των δημοτικών μέσων μαζικής μεταφοράς. Ο Αλεμάνο ζήτησε και την βοήθεια των διαφόρων επιχειρηματιών του ιδιωτικού τομέα, τους οποίους κάλεσε να διαθέσουν, αν χρειασθεί, μέσα αλλά και ανθρώπινο δυναμικό, «απ’ τη στιγμή- όπως τόνισε- που το χιόνι αποτελεί εξαιρετικό γεγονός για την ιταλική πρωτεύουσα». Από τις πρώτες πρωϊνές ώρες, έχουν επίσης δραστηριοποιηθεί εκατό εκχιονιστικά μηχανήματα. 

Στην κεντρική περιοχή της Σαρδηνίας, χιονίζει αδιάκοπα εδώ και δεκαέξι ώρες. Στις ορεινές περιοχές, η τροχαία αποφάσισε να κλείσει αρκετούς δρόμους, για να προληφθούν, έτσι, ατυχήματα. Τις τελευταίες ώρες, οι οδηγοί δυσκολεύονται να μετακινηθούν και στην νότια περιφέρεια Μπασιλικάτα, δυτικά του Μπάρι, όπου το χιόνι έχει σχεδόν ακινητοποιήσει τα αυτοκίνητα στους δρόμους που οδηγούν στην πρωτεύουσα, Ποτέντσα. 

Συνολικά, στο δίκτυο των ιταλικών αυτοκινητοδρόμων, χίλια διακόσια εκχιονιστικά μηχανήματα, προσπαθούν να επαναφέρουν την κατάσταση εντός «αποδεκτών ορίων», για να μπορέσει να αποφευχθεί το προσωρινό κλείσιμο των αυτοκινητοδρόμων. Οι κύριες προσπάθειες ( τα μηχανήματα χρησιμοποιούν αλάτι και ειδικές λάμες για να καθαριστεί το οδόστρωμα) επικεντρώνονται στις οδικές αρτηρίες έξω από το Μιλάνο, τη Ρώμη και την Λ’Άκουιλα. 

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε