Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Χιονιάς σαρώνει τις ΗΠΑ – Έξι νεκροί, ανάμεσά τους δυο παιδιά

Χιονιάς σαρώνει τις ΗΠΑ – Έξι νεκροί, ανάμεσά τους δυο παιδιά

Δυο βρέφη ενός και δυο ετών είναι μεταξύ των έξι νεκρών από το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες μέρες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα δυο παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στο Άρκανσας, ενώ δυο άνδρες τραυματίστηκαν θανάσιμα από πτώσεις δέντρων. Ένας στο Saline County και άλλος ένας στη Λουιζιάνα, όπου το χιόνι έφτασε σε κάποιες περιοχές τα 30 εκατοστά.
Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτοκινητόδρομο της Οκλαχόμα, ανάμεσά τους και μια γυναίκα 76 ετών από το Μιλγουόκι.
Στην Οκλαχόμα το χιόνι έφτασε τα 50 εκατοστά και στο Λίτλ Ροκ χιόνια για πρώτη φορά εδώ και 83 χρόνια.

Για πρώτη φορά αναβλήθηκε αγώνας του NBA, το ματς ανάμεσα στους Σικάγο Μπουλς και τους Ιντιάνα Πέισερς.
Στη Νέα Υόρκη, οι κάτοικοι του Μεγάλου Μήλου έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους εν μέσω σφοδρότατης χιονόπτωσης και ο κυβερνήτης της πολιτείας κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τα άσκοπα ταξίδια.

Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Στο διεθνές αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια οι καθυστερήσεις έφτασαν τις τέσσερις ώρες. Δρόμοι έπρεπε να κλείσουν για πολλές ώρες για να καθαριστούν από τα συνεργεία.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως ο καιρός δε θα φτιάξει σύντομα. Περιμένουν μάλιστα και προβλήματα από καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, από τη Βιρτζίνια έως το Μαϊάμι, ενώ σε περιοχές της ανατολικής ακτής δεν αποκλείεται το χιόνι να φτάσει ακόμη και το μισό μέτρο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στιγμή που ανεμοστρόβιλος «χτυπά» την Αλαμπάμα (VIDEO)

Τα Χριστούγεννα δεν ήρθαν φέτος στο Νιουτάουν – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε