Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Χιονοαρμαγεδδών” παραλύει τις ΗΠΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πάγωσαν οι πολιτείες απο τις χειρότερες χιονοπτώσεις απο το 1922. Δύο νεκροί στη Βιρτζίνια.

Παρέλυσε η Ουάσινγκτον στη διάρκεια της νύχτας από το χιόνι και τις σφοδρές χιονοπτώσεις, όπως και ένα μεγάλο μέρος των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έχει δημιουργηθεί μια πρωτοφανής κατάσταση την οποία οι χρήστες του Ιντερνετ περιγράφουν ως “χιονοαποκάλυψη” ή “χιονοαρμαγεδών”.  

Ισχυροί άνεμοι και έντονες χιονοπτώσεις παρέλυσαν σήμερα ένα μεγάλο μέρος των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών και κυρίως την Ουάσινγκτον και την ευρύτερη περιοχή της,ενώ δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Βιρτζίνια.Στην Ουάσινγκγτον το ύψος του χιονιού έφθασε τα 30 εκατοστά.

Νοτιότερα,σε ένα δρόμο της Βιρτζίνια,ένας πατέρας και ο γιος του που σταμάτησαν για να προσφέρουν βοήθεια σε ένα μοτοσυκλετιστή,παρασύρθηκαν από ένα τρακτέρ και σκοτώθηκαν. Η μετεωρολογική υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο της είχε κάνει λόγο για έντονες χιονοπτώσεις από τις 22:00 της Παρασκευής(05:00 ώρα Ελλάδας Σαββάτου)και προειδοποίησε τους οδηγούς να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Ολες οι πτήσεις που προβλέπονταν για σήμερα στο αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν ακυρώθηκαν και τα περισσότερα αεροπλάνα παρέμειναν καθηλωμένα σε δύο ακόμη αεροδρόμια. Οι ειδικοί ανακοίνωσαν πως από χθες και σε όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, οι μετακινήσεις, με οποιοδήποτε μέσο, θα είναι επικίνδυνες ακόμα και αδύνατες.

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αφορά αρκετές πολιτείες, από το Νιού Τζέρσι ως την Βόρεια Καρολίνα και από την Ιντιάνα προς τα δυτικά. Οι κυβερνήτες της Βιρτζίνια, του Μέριλαντ και του Ντέλαγουερ κήρυξαν τις πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στις δέκα το βράδυ χθες Παρασκευή, η πλειοψηφία των 200 πτήσεων από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντάλες ακυρώθηκαν, όπως και οι σημερινές πτήσεις από το αεροδρόμιο Ρέγκαν. Επίσης ακυρώθηκαν οι περισσότερες πτήσεις στη Βαλτιμόρη και στη Φιλαδέλφεια. 

Τα δρομολόγια του μετρό στην Ουάσινγκτον πραγματοποιούνται μόνο στις γραμμές που κινούνται κάτω από την επιφάνεια της γης, αλλά όλα τα δρομολόγια λεωφορείων έχουν ακυρωθεί. Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια των τρένων από την Ουάσινγκτον προς τη Νέα Υόρκη.

Χιλιάδες σπίτια στην Ουάσινγκτον έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τα σχολεία έκλεισαν, όπως και πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Τα σούπερ μάρκετ γέμισαν κόσμο χθες, αφού πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι μπορεί να αποκλειστούν, αλλά και για να προετοιμαστούν για το παραδοσιακό πάρτι στη διάρκεια του αγώνα Super Bowl την Κυριακή. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε