Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χολέρα χτύπησε το Μεξικό

Χολέρα χτύπησε το Μεξικό

Εβδομήντα επτά άνθρωποι έχουν προσβληθεί από χολέρα στο κεντρικό Μεξικό, ωστόσο οι αρχές αρνούνται πως πρόκειται για επιδημία.

Στα 77 ανήλθε ο αριθμός από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας στο κεντρικό Μεξικό, ανακοίνωσαν χθες οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, αποφεύγοντας όμως να χαρακτηρίσουν την έξαρση αυτή ως επιδημία.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Υγείας Μερσέδες Χουάν επέμεινε μάλιστα πως η έξαρση κρουσμάτων χολέρας στην Πολιτεία του Ιδάλγο «είναι περιορισμένη κι ελεγχόμενη».

«Βρίσκεται υπό έλεγχο, εμείς εργαζόμαστε σε συνδυασμό με τις πολιτειακές αρχές προκειμένου να αποκλείσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης», επεσήμανε η ίδια έπειτα από επίσκεψή της σε νοσοκομείο της πόλης Ουεχούτλα ντε Ρέγιες.

Έως σήμερα έχει καταγραφεί ένας θάνατος ασθενούς, με προηγούμενο ιστορικό προβλημάτων στα νεφρά.

Ο κυβερνήτης της Ιδάλγο Χοσέ Φρανσίσκο Ολιβέρα Ρούις δήλωσε πως ειδικοί ερευνούν την αιτία της εμφάνισης της νόσου, που όπως φαίνεται οφείλεται στην ποιότητα του νερού.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το στέλεχος του ιού προσομοιάζει με εκείνα στις αντίστοιχες εξάρσεις χολέρας στην Κούβα, την Αϊτή και τη Δομηνικανή Δημοκρατία.

Διαβάστε

Μεξικό: 14 νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο

Θρήνος στο Μεξικό, 130 οι νεκροί από τις καταιγίδες

Μεξικό: Πάνω από 100 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Απίστευτη καταστροφή στο Μεξικό – 160 νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες – ΦΩΤΟ

Μεξικό: τουλάχιστον 160 νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε