Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Χονγκ Κονγκ: Μαθητής αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 7ο όροφο του σχολείου

Χονγκ Κονγκ: Μαθητής αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 7ο όροφο του σχολείου
Βουτιά στο κενό από τον έβδομο όροφο του Καθολικού Σχολείου του Χονγκ Κονγκ έκανε 17χρονος μαθητής, μπροστά σε περίπου 600 άτομα, καθηγητές και συμμαθητές του, ανάμεσα στους οποίους και ο αδελφός του.

 

Ο Ουονγκ Λινγκ-φουνγκ προέβη στο απονενοημένο διάβημα, λίγο μετά το χτύπημα του κουδουνιού και προσγειώθηκε στην αυλή του σχολείου. Ο θάνατος του επιβεβαιώθηκε από το παραϊατρικό προσωπικό του ιδρύματος.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, σε σημείωμα που άφησε, ανέφερε ότι ήταν δυστυχισμένος και είχε κακή σχέση με τους καθηγητές του ενώ τοπική εφημερίδα έγραψε ότι πριν από δύο χρόνια του είχε διαγνωστεί ψύχωση και επί ένα χρόνο δε συμμετείχε στα μαθήματα.
 
Σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Εκπαίδευσης ανάφερε ότι ο Ουόνγκ ήταν ο όγδοος μαθητής που αυτοκτονεί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
 
Περίπου 1000 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο στο Χονγκ Κονγκ, που έχει πληθυσμό σχεδόν 7 εκ. ανθρώπους. Ο συνηθέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι η βουτιά στο κενό από υψηλά κτίρια.
 
Τον προηγούμενο μήνα, ένας 37χρονος δάσκαλος πήδησε στο κενό στην αυλή του σχολείου, όπου εργαζόταν, μπροστά σε περίπου 20 παιδιά.
 
Ο αριθμός των νέων που δίνουν τέλος στη ζωή τους έχει αυξηθεί, παρά το γεγονός ότι έχει καταγραφεί μείωση του συνολικού αριθμού των αυτοκτονιών, που το 2003 ανέρχονταν σε 1200.
 
Οι κοινωνιολόγοι αποδίδουν την τάση στην υψηλή πίεση που δέχονται τα παιδιά από τους γονείς τους να επιτύχουν ειδικά στις εαρινές και θερινές εξετάσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε