Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Χορεύτρια δέχθηκε απειλές και αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μια πολύ γνωστή χορεύτρια των Μπαλέτων Μπολσόι έφυγε από τη Ρωσία για τον Καναδά αφού δέχθηκε απειλές στο πλαίσιο υπόθεσης σύγκρουσης συμφερόντων στην οποία εμπλέκεται ο σύζυγός της, γράφει σήμερα ο ρωσικός Τύπος.

Η 33χρονη Σβετλάνα Λουνκίνα δήλωσε στην εφημερίδα Ιζβέστια ότι δεν θα επιστρέψει στο θέατρο Μπολσόι ως το τέλος της σεζόν εξαιτίας μιας διένεξης όσον αφορά τα σχέδια για μια ταινία, στην οποία ο σύζυγός της ήταν συμπαραγωγός.

Η Σβετλάνα Λουνκίνα βρίσκεται εκτός Ρωσίας εδώ και έξι μήνες και οι απειλές που δέχθηκε δεν συνδέονται με την επίθεση με οξύ που δέχθηκε στις 17 Ιανουαρίου ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι Σεργκέι Φιλίν, σύμφωνα με την Ιζβέστια.

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Φιλίν, ο οποίος υποφέρει από σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και γύρω από τα μάτια, θα υποβληθεί σε μετεγχειρητική θεραπεία στη Γερμανία.

“Οι ειδικοί αποφάσισαν να αποστείλουν τον Σεργκέι Φιλίν στην Γερμανία για ένα πρόγραμμα μετεγχειρητικής θεραπείας”, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Όλεγκ Σαλαγκάι, ενώ ο οφθαλμίατρος Βλαντίμιρ Νερόγεφ συμπλήρωσε ότι η μεταφορά του Φιλίν στη Γερμανία θα γίνει “την ερχόμενη εβδομάδα”.

Ο Φιλίν απέδωσε την επίθεση που δέχθηκε σε αντιπαλότητες που υπάρχουν στους κόλπους του θεάτρου Μπολσόι, εκδοχή που ασπάζεται η διεύθυνση των Μπολσόι και ερευνά η αστυνομία.

Ωστόσο η Λουνκίνα, η οποία χορεύει στα Μπολσόι από το 1997, είναι μια από τις πεπειραμένες ερμηνεύτριες, η οποία αναμενόταν να εμφανιστεί φέτος κυρίως σε ένα νέο έργο του Βρετανού χορογράφου Γουέιν Μακγκρέγκορ.

“Θα είχα πάρα πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά και πολλές πρεμιέρες”, δήλωσε, εκφράζοντας την λύπη της για την αλλαγή σχεδίων.

Σύμφωνα με την ίδια, οι απειλές που δέχθηκε συνδέονται με τα σχέδια του συζύγου της, του παραγωγού Βλάντισλαβ Μοσκάλεφ, για το γύρισμα μιας ταινίας για μια χορεύτρια της εποχής των Τσάρων.

Ο Μοσκάλεφ αποκλείστηκε από τα σχέδια αυτά. Ο πρώην συνεργάτης του Βλαντίμιρ Βινοκούρ έχει ασκήσει δίωξη εναντίον του από τον Σεπτέμβριο για κλοπή σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εκπρόσωπος των Μπολσόι Εκατερίνα Νοβίκοβα επιβεβαίωσε στην Ιζβέστια ότι η Λουνκίνα ζήτησε άδεια ως το τέλος της σεζόν.

Σύμφωνα με την ίδια, η διεύθυνση του θεάτρου δεν γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους την ζήτησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ο Διευθυντής των Μπολσόι συγχωρεί τους δράστες της επίθεσης εναντίον του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε