Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Χου Ζιντάο και Ντέιβιντ Κάμερον υπέγραψαν συμφωνίες δισεκατομμυρίων

REUTERS
Ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συζήτησαν σήμερα Τετάρτη την “διεύρυνση” της διμερούς συνεργασίας των χωρών τους, μετά την υπογραφή διαφόρων επιχειρηματικών και οικονομικών συμφωνιών ύψους 2,7 δις δολαρίων.
Κινεζικά ΜΜΕ φέρουν τον Κάμερον να είπε στο Χου ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας δίνει ιδιαίτερη σημασία στον “διάλογο για όλα τα θέματα” με την Κίνα.
 
Η μεγαλύτερη συμφωνία που συνήφθη ήταν αυτή ανάμεσα στη Rolls-Royce Group Plc και την China Southern Airlines για την προμήθεια 16 κινητήρων αεροσκαφών, συντήρηση και συστήματα αποτελεσματικής διαχείρισης καυσίμων, έναντι 1,2 δις δολαρίων–η συμφωνία προβλήθηκε ως “πράσινη” διμερής συνεργασία για την μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.
 
Τον βρετανό πρωθυπουργό συνοδεύουν 50 επιχειρηματίες.
 
Η επίσκεψη Κάμερον στην Κίνα ολοκληρώνεται σήμερα με το Βρετανό πρωθυπουργό να μεταβαίνει στη Σεούλ της Νότιας Κορέας για τη σύνοδο κορυφής του G20.
 
Ο Κάμερον αναμενόταν να θέσει το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με “μετρημένο τρόπο”, δήλωσαν βρετανοί αξιωματούχοι.
 
Η Βρετανία είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ στην Κίνα, με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 10 δις στερλίνες. Το διμερές εμπόριο έφθασε τα 32 δις λίρες, με τις Βρετανικές εξαγωγές στα 7,7 δις.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε