Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χουάν Μανουέλ Σάντος – Ο νέος πρόεδρος της Κολομβίας

Ο νέος πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο νέος πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος. ΦΩΤΟ REUTERS
Περισσότεροι από τους μισούς κολομβιανούς τον ψήφισαν κι αυτός καλείται τώρα να φέρει την χώρα του ξανά στο προσκήνιο.

 

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κολομβίας, και πρώην υπουργός Αμύνης της χώρας Χουάν-Μανουέλ Σάντος, ευχαρίστησε σήμερα τους συμπατριώτες τους για την εκλογή του, μάλιστα με το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει υποψήφιος για την προεδρία.
 
«Για μία φορά ακόμη ευχαριστώ τον Θεό, ευχαριστώ την Κολομβία. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που εννέα εκατ. Κολομβιανοί έδειξαν στο πρόσωπό μου, παρά την πλημμυρίδα των ποδοσφαιρικών μεταδόσεων», τόνισε ο Σάντος προς τους υποστηρικτές του, που γέμισαν ασφυκτικά αίθουσα θεάτρου στην πρωτεύουσα Μπογοτά.
 
«Επιτύχαμε το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό που έχει σημειώσει υποψήφιος στην Κολομβία», τόνισε ο μελλοντικός πρόεδρος, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα στις 7 Αυγούστου. Με καταμετρημένο το 99,8% των ψήφων, ο Σάντος συγκεντρώνει το 69%.
 
Περιστοιχισμένος από τη σύζυγο και τα παιδιά του, ο Σάντος έπλεξε επίσης το εγκώμιο του απερχόμενου προέδρου και πολιτικού μέντορά του, Άλβαρο Ουρίμπε, «έναν από τους καλλίτερους».
 
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον αντίπαλό του Αντάνας Μόκους, ο οποίος συγκέντρωσε στον δεύτερο γύρο το 27,5% ( με περίπου 3,58 εκατ. ψήφους) και δεν έχει απορρίψει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που επιδιώκει να σχηματίσει ο Σάντος.
 
«Οι Κολομβιανοί ψήφισαν για να στηρίξουν ένα μήνυμα ενότητας. Και εγώ το λαμβάνω. Από τη στιγμή αυτή είμαι ο εκλεγμένος πρόεδρος όλων των Κολομβιανών», τόνισε.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε