Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χρηματικό πρόστιμο στους 3 Ελληνοκύπριους αστυνομικούς από ψευδοδικαστήριο

Χρηματικό πρόστιμο στους 3 Ελληνοκύπριους αστυνομικούς από ψευδοδικαστήριο
Χρηματικό πρόστιμο επέβαλε λεγόμενο στρατοδικείο στα κατεχόμενα στους τρεις Ελληνοκύπριους αστυνομικούς που είχαν απαχθεί στη νεκρή ζώνη

«Ενόχους» για παραβίαση στρατιωτικής περιοχής έκρινε «στρατοδικείο» στα κατεχόμενα τους τρεις αστυνομικούς, που είχαν απαχθεί από τις δυνάμεις κατοχής εντός της νεκρής ζώνης. Στους τρεις αστυνομικούς επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 10.000 τουρκικών λιρών (περίπου 4.700 ευρώ) στον καθένα. Αν δεν καταβληθεί το ποσόν οι τρεις θα φυλακιστούν για τρεις μήνες. Το «στρατοδικείο» αποφάσισε επίσης την κατάσχεση των οχημάτων και της αστυνομικής εξάρτυσης, που έφεραν οι τρεις τη στιγμή της σύλληψής τους.
 
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι τρεις αστυνομικοί θα δικαστούν και από πολιτικό «δικαστήριο» με τις κατηγορίες «για παράνομη κατοχή όπλου, παράνομη είσοδο στην Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου και για σοβαρή χρήση βίας».
 
Στο μεταξύ, η Κυπριακή Αστυνομία δημιούργησε κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές, που είχαν κλείσει το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και κατάφερε να τους μεταφέρει στο σημείο ελέγχου ταυτοτήτων, που ελέγχεται από τις κυπριακές αρχές. Ο πρώην ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης προέτρεψε τους διαδηλωτές να παραμείνουν εκεί, μέχρι την απελευθέρωση των αστυνομικών.
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θρίλερ με την απαγωγή κύπριων αστυνομικών από δυνάμεις του ψευδοκράτους – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε