Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Χρησιμοποιούν αμάχους και παιδιά σαν ασπίδες – Έγκλημα χωρίς τιμωρία στη Συρία

Την ώρα που η μια μετά την άλλη οι ξένες χώρες κλείνουν τις πρεσβείες τους και εγκαταλείπουν τη Δαμασκό, οι καταγγελίες κατά του συριακού καθεστώτος συνεχίζονται.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε πως οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες σε επιχειρήσεις σύλληψης ή σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον πόλεων.

Μαρτυρίες από κατοίκους περιοχών της επαρχίας Ιντλίμπ αναφέρουν πως στρατιώτες και παραστρατιωτικοί ανάγκασαν αμάχους να προχωρούν μπροστά τους όταν εισέβαλαν σε συνοικίες διαφόρων πόλεων.

Επίσης πολλοί κάτοικοι δήλωσαν πως τα κυβερνητικά στρατεύματα ανεβάζουν παιδιά πάνω στα άρματα μάχης ή μέσα σε λεωφορεία που μεταφέρουν άντρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς αρκετών περιοχών της χώρας. Σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην κεντρική επαρχία Χάμα, όπου τα κυβερνητικά στρατεύματα απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή αλ-Χαμαντίγια, ανακοίνωσαν ακτιβιστές.

Στην πόλη Χομς, συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί της συνοικίας Χαλντιγέ, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να καταστραφούν από φωτιές, επισήμαναν οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού των αντικαθεστωτικών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε όλη τη Συρία χθες Κυριακή.

Στην επαρχία Ιντλέμπ, ακτιβιστές κατήγγειλαν ότι άντρες του τακτικού στρατού προχώρησαν σε συλλήψεις.

Σε περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό, η κατάσταση είναι “ιδιαίτερα τεταμένη”, μετά τις ολονύχτιες συγκρούσεις ανάμεσα σε κυβερνητικά στρατεύματα και λιποτάκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία η 13η – Έκλεισε και η τουρκική πρεσβεία στη Δαμασκό

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε