Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Χρόνια “οδύνης” για την Βρετανία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προειδοποίησε ότι η χώρα του θα γνωρίσει χρόνια “οδύνης” για να μπορέσει να μειωθεί το έλλειμμα και το “τεράστιο” βάρος του χρέους.

“Η ποιότητα ενός πραγματικού πολιτικού άνδρα είναι να λαμβάνει τη σωστή απόφαση, εξηγώντας στους πολίτες το στόχο που θα προκαλέσει την οδύνη”, δηλώνει ο Κάμερον σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Sunday Times. “Έχουμε ένα τεράστιο χρέος που πρέπει να διαχειριστούμε. Το να σταυρώνουμε τα δάχτυλα μας, περιμένοντας την ανάπτυξη και ελπίζοντας ότι θα εξαφανιστεί, δεν είναι απλά η απάντηση», είπε. “Οι τόκοι για το έλλειμμα αυτό καταπίνουν αυτά που το έθνος θα έπρεπε να δαπανήσει για να αγοράσει πράγματα. Πρέπει να έχουμε ανθρώπους στο πλευρό μας κατά το δύσκολο αυτό ταξίδι”, πρόσθεσε ο Κάμερον. 

Σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS), το δημόσιο έλλειμμα έφθασε τα 156,1 δισ. στερλίνες το 2009/2010 (11,1% του ΑΕΠ), ένα επίπεδο ρεκόρ. Η κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού κόμματος του κ. Κάμερον και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Νικ Κλέγκ, που προέκυψε από τις εκλογές στις αρχές Μαΐου, έχει ανακοινώσει ένα πρόγραμμα άμεσων περικοπών στον προϋπολογισμό, ύψους 6,2 δισ. στερλινών. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε