Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Χρυσές Σφαίρες σε 3D!

Οι δημιουργοί της ταινίας AVATAR. ΦΩΤΟ REUTERS
Οι δημιουργοί της ταινίας AVATAR. ΦΩΤΟ REUTERS

Το πολυδιαφημισμένο και πολυσυζητημένο Avatar, που σπάει ρεκόρ εισιτηρίων σε όλες τις χώρες όπου προβάλλεται σάρωσε στις Χρυσές Σφαίρες….

Η τρισδιάστατη ταινία απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, στην 67η απονομή που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο Λος Αντζελες. 

Η Σάντρα Μπιούλοκ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας σε δραματική ταινία (The Blind Side).

 
Ο Τζεφ Μπρίτζες το αντίστοιχο βραβείο ανδρικής ερμηνείας για το Crazy Heart.

 
Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του σε κωμωδία (Sherlock Holmes) και ο Κριστόφ Βαλτζ τη Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου για το Αδωξοι Μπάσταρδη.

 
Ο Τζέιμς Κάμερον είναι ο νικητής της Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το Avatar, ενώ με Χρυσή Σφαίρα βραβεύτηκαν οι σεναριογράφοι Τζέισον Ράιτμαν και Σέλντον Τέρνερ, δημιουργοί του Up In the Air.


Ο σκηνοθέτης του Avatar Τζέιμς Κάμερον.

 
Η περιπέτεια κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ με τίτλο Up κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες -η μία για την καλύτερη ταινία animation- και η εισπρακτική επιτυχία The Hangover απέσπασε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας.


Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Hangover.

 
Το μιούζικαλ Glee πήρε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Τηλεοπτικής Κωμωδίας ή Μιούζικαλ.


Και εδώ…όλοι οι συντελεστές του Glee.

 
Η γερμανική ταινία Η Λευκή Κορδέλα, που αναφέρεται σε περίεργα περιστατικά που συμβαίνουν σε ένα μικρό χωριό την παραμονή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
 
Η Μέριλ Στριπ απέσπασε Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε κωμωδία, για το Τζούλι και Τζούλια, ενώ τη Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου σε δραματική ταινία πήρε η Μο Νίκ (Precious). 

 
Επίσης, η Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Μουσικής πήγε στον Μάικλ Τζακίνο (Up) και η Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Τραγουδιού στους Τ Μπόν Μπάρνετ και Ράιαν Μπίνγκαμ για το The Weary Kind από την ταινία Crazy Heart.
 
 
Τα τηλεοπτικά βραβεία
 
Η σειρά Mad Men, που αναφέρεται στη ζωή ανδρών και γυναικών οι οποίοι εργάζονται σε διαφημιστική εταιρία της Madison Avenue, απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Τηλεοπτικής Δραματικής Σειράς.


Οι πρωταγωνιστές της σειράς…Mad Men!

 
Σε άλλες κατηγορίες τηλεοπτικών βραβείων, η Τζουλιάνα Μαργκούλις, βραβεύτηκε ως η καλύτερη ηθοποιός σε τηλεοπτική δραματική σειρά (The Good Wife) και ο Μάικλ Σ. Χολ καλύτερος ηθοποιός σε τηλεοπτική δραματική σειρά (Dexter).
 
Ο Aλεκ Μπόλντγουιν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού σε τηλεοπτική κωμική σειρά (30 Rock) και η Τόνι Κολέτ στην αντίστοιχη γυναικεία κατηγηρία (United States of Tara).
 
 
Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο ηθοποιός Μάϊκλ Σι Χόλ που έχει χτυπηθεί από τον καρκίνο κλήθηκε να παραλάβει την χρυσή σφαίρα. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε