Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Χτίζουν τείχος στη Φουκουσίμα!

ΦΩΤΟ REUTERS

Yπόγειο τείχος γύρω από τους αντιδραστήρες που έχουν υποστεί ζημιές για να αποτρέψει τη διαρροή στη φύση μολυσμένου νερού ετοιμάζεται να χτίσει η TEPCo!

Ακόμη και τις πιο απίστευτες… πατέντες επιστρατεύει η TEPCo για να σταματήσει η διαρροή μολυσμένου νερού από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει ειδικό τείχος μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Asahi.

Για το σκοπό αυτό και για να φθάσουν σε στεγανό έδαφος, οι εργάτες του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταΐτσι 1 θα πρέπει να σκάψουν σε βάθος 15 μέτρων.

Μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, η Τepco έριξε χιλιάδες τόνους θαλάσσιου και στη συνέχεια γλυκού νερού στους αντιδραστήρες και τις δεξαμενές χρησιμοποιημένου καυσίμου για να εμποδίσει την υπερθέρμανσή τους.

Το μολυσμένο νερό, όμως, πλημμύρισε την αίθουσα των τουρμπίνων των αντιδραστήρων και πέρασε στις υπόγειες σωληνώσεις. Στις αρχές Απριλίου πολλές εκατοντάδες τόνοι του μολυσμένου νερού κατέληξαν στον Ειρηνικό Ωκεανό από μια ρωγμή, η οποία στη συνέχεια σφραγίστηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε