Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Χτύπημα της ιταλικής αστυνομίας στη μαφία των ναρκωτικών

Χτύπημα της ιταλικής αστυνομίας στη μαφία των ναρκωτικών

 Σε συνολικά 52 συλλήψεις προχώρησε σήμερα το πρωί η ιταλική αστυνομία σε πολλές περιφέρειες της χώρας (της Μπολόνιας, του Μιλάνου, του Παλέρμου της Σικελίας, του Ρηγίου της Καλαβρίας) με την κατηγορία της συστηματικής κι εκτεταμένης διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.

Πρόκειται για μέλη και της μαφίας της Σικελίας, Κόζα Νόστρα, και της Καλαβρίας, Ντρανγκέτα, και πρόσωπα που συνεργάζονταν με τις ομάδες αυτές του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου η Ντρανγκέτα είχε προχωρήσει σε εκτεταμένες επενδύσεις στο Μιλάνο, με στόχο την εισαγωγή κοκαΐνης από την Κολομβία και τον Ισημερινό, και την διακίνησή της στην συνέχεια στην Ιταλία, στο Βέλγιο, στην Γερμανία, στην Ολλανδία και στην Αυστρία.

Παράλληλα, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μέλη της σπείρας είχαν προωθήσει στην ιταλική αγορά πλαστά ομόλογα της ομοσπονδιακής αμερικανικής τράπεζας (Federal Reserve, Fed).

Μέχρι τώρα, κατασχέθηκε τουλάχιστον ένα πλαστό χρεόγραφο, ύψους πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.

«Η επιχείρηση αυτή δείχνει ότι η καταστολή και συγχρόνως η πρόληψη φέρνουν αποτέλεσμα. Περιμένουμε να αυξηθεί και η έμπρακτη, καθημερινή συνεργασία από μέρους των πολιτών», δήλωσε ο Πιέρο Γκράσο, Εθνικός Εισαγγελέας κατά της μαφίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε